Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Niet vandaag...

Regen_in_Alabang_20141013-001

Vanmorgen las ik een merkwaardig berichtje op Facebook van Riet’s zuster Ans die ergens een opmerking maakte over Riet, iets in de geest van “aangezien je nu een dagje langer blijft...”. Een dagje langer in Nederland? Hallo, waar gaat dit over? Het bericht leek erop te wijzen dat Riet niet vandaag vertrekt uit Nederland maar morgen, maar hoe kan dat zo opeens?

 
De meest voor de hand liggende reden zou kunnen zijn dat Riet om de een of andere reden op het laatste moment is overgeboekt op een andere vlucht, maar mijn eigen vermoeden was dat ze weer eens verkeerd op haar ticket had gekeken. Het zal niet de eerste keer zijn dat ze, doordat ze de ene dag vertrekt en pas de volgende dag aankomt, de vertrekdatum en de aankomstdatum door elkaar haalt.
 
En jawel hoor, even later zag ik een mailtje van Riet binnenkomen dat ze helemaal niet vandaag vertrekt maar morgen pas. En daar was ze pas achter gekomen toen ze gisteravond probeerde online in te checken. Lekker bijdehand, te meer omdat ik me herinner dat ik twee weken geleden nog had gevraagd of ze het wel zeker wist dat ze op dinsdag thuis zou komen want ik meende me toch echt op de ticket gelezen te hebben dat ze pas op woensdag in Manila zou aankomen.
 
Afijn, ik had blijkbaar weer eens gelijk. Geen man overboord, maar het bevestigd wel een eeuwig discussiepunt wat altijd weer ter sprake komt als Riet een reisje naar Nederland gaat regelen. Ze boekt namelijk volgens eigen zeggen altijd voor “twee weekjes” maar in de praktijk blijkt het altijd neer te komen op “drie weekjes”. En zo ook dus deze keer weer...

De dag begon dus in mineur maar eindigde ook mineur, met een fikse onweersbui.


Website van Willem en Riet