Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Ribbetjes

Baby Back Ribs

Op de zaterdagavond begint het eten voor mij al aardig een traditie te worden. In Nederland hadden we de patatavond op vrijdag, hier is de zaterdagavond tegenwoordig steevast ribbetjes avond. We gaan naar het Outback restaurant en ik eet daar dan de Baby Back Ribs.

Riet eet altijd wat anders omdat je ribbetjes met je vingers moet eten en dat is tegen haar principes (en zoals jullie weten heeft Riet er daar wat eten betreft nogal wat van). Nou houd ik er zelf ook niet van om de rest van de avond overal aan te blijven plakken maar in de praktijk valt dat bij Outback reuze mee. De ribbetjes zijn namelijk zo gaar dat het vlees bijna uit zichzelf van het bot af valt en het is dus goed te eten met je normale gereedschap zonder je handen vuil te maken. Nou ja, bijna dan, want op ribbetjes moet je kunnen kluiven, toch?

Het betekent niet dat Riet niet lekker eet want de biefstukken zijn er ook fantastisch, en als ze daar geen trek in heeft zijn er altijd nog de hamburgers. Ze begint trouwens ook steeds meer vis te eten want haar favoriete voorafje bij Outback is de tonijn en vorige week heeft ze tijdens ons lange weekend Blue Marlin gegeten (een soort zwaardvis). Haar enige probleem is altijd dat de porties hier voor haar veel te groot zijn. Over het toetje, mochten we daar überhaupt nog ruimte voor hebben, zijn we het altijd snel eens, dat is vrijwel altijd een combinatie van alle drie de walgelijk lekkere toetjes op de kaart.

Verder was gisteren een dag lekker in het zonnetje in de tuin en tussendoor heb ik me maar weer eens met mijn foto’s bezig gehouden. Ik heb dan ook twee nieuwe albums geplaatst, van mijn dagje Manila twee weken geleden en van ons lange weekend op Bohol vorige week. Als je de foto’s wilt zien kun je rechts bovenaan deze pagina op „Foto’s” klikken, dan kom je vanzelf op de pagina waar de albums staan.


Website van Willem en Riet