Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Zeikdag

Regndag


Het begon vanmorgen nog wel met een waterig zonnetje maar uiteindelijk werd het vandaag een totaal verregende dag. En dat is al de derde keer op rij dat het in het weekend veelvuldig regent.

Het is vrijwel niet droog geweest want tussen de hevige stortbuien door bleef het ook nog gestaag druppelen. Dat zorgde er uiteindelijk zelfs voor dat we vanavond ook maar zijn thuis gebleven en dat gebeurt zeker op zaterdagavond vrijwel nooit. Het werd dus rooie kool met een balletje gehakt in plaats van de gebruikelijke ribbetjes, al zul je mij niet horen zeggen dat dat minder lekker is, hoor!

Maar ondanks dat we dus vrijwel de hele dag thuis hebben gezeten is er is toch nog wel een aardigheidje te melden. Riet besloot tegen de avond om toch nog maar even wat kleine boodschapjes in huis te halen en ging met de auto op pad. Na een half uurtje stapte ze echter briesend en zonder boodschappen weer binnen. Wat was er nou gebeurd, eerst was ze naar het kleine winkeltje vlak bij ons huis naast het Village kantoor gegaan, maar dat was dicht. Toen besloot ze om naar de supermarkt te gaan aan de zuidkant van de Village achter de Kathedraal, maar na twintig minuten rond gereden te hebben kwam ze onverrichterzake terug want ze kon het niet vinden!

Daar snapte ik helemaal niks van want niet alleen zijn we daar al tig keer geweest maar bovendien is het ook nog een hartstikke makkelijk te vinden. Vlak bij ons huis ga je Acacia Avenue op, die loopt helemaal naar het zuiden van de Village, gaat dan naadloos over in Cuenca Street waar je na een paar honderd meter aan je linkerhand de Kathedraal hebt (die zie je echt niet makkelijk over het hoofd), daar voorbij nemen je de eerste links en voilà, de supermarkt ligt recht voor je.

Wat Riet gedaan heeft snap ik nog niet want toen ze op de kaart keek zei ze dat ze in alle straten rond de supermarkt had gereden. Hoe je die dan in vredesnaam kunt missen, daar kan ik met mijn verstand niet bij. We zijn dus na het eten maar even in de auto gestapt om te kijken wat Riet nou precies verkeerd had gedaan. En uiteraard reed ik er zonder enige moeite in één keer naar toe, via de route die ik net aangaf. Makkelijker kan het eigenlijk niet tenzij je natuurlijk hardnekkig via allerlei zijstraatjes in gaat en dan gaat zoeken terwijl je nog minder richtingsgevoel hebt dan een rookworst van de HEMA.

En zoals een goeie Van Nieuwkoop betaamt lag het natuurlijk niet aan Riet, Nee, ze hadden zonder iets te zeggen die supermarkt verplaatst en daarna weer teruggezet…



Website van Willem en Riet