Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Holy Week is begonnen

ASB_Kantoor_MAR2015

Gisteren was de eerste dag van Holy Week, of zoals het in het Tagalog heet “
Mahál na Araw”, de belangrijkste religieuze gebeurtenis op de Filipijnen. De week voor Pasen, die gisteren begon met Palm Zondag, is voor de Filipijnse bevolking die voor het grootste deel Katholiek is nog een groter feest dan de naar Amerikaans model vercommercialiseerde Kerst.
 
Veel mensen hebben de hele week vrij en gebruiken deze tijd om met de hele familie bij elkaar te komen, en dat gebeurt dan meestal in de provincie waar van veel mensen in de stad de ouders wonen. Het was dan ook vandaag ongewoon rustig op de weg en het zal de komende week ook opvallend rustig zijn in de stad.
 
Ons kantoor is op Witte Donderdag en Goede Vrijdag gesloten en dat betekent dus een lekker lang weekend, maar het is niet zo’n goed idee om er op uit te trekken. Alle wegen zullen overvol zijn met reizende mensen en de resorts zitten, ongeacht het feit dat de prijzen overal veel hoger zijn dan normaal, gegarandeerd allemaal overvol. Veel winkels zullen die twee dagen ook gesloten zijn of aangepaste openingstijden hebben.
 
Tweede Paasdag kennen ze hier niet dus de Holy Week duurt tot en met aanstaande zondag, in Nederland Eerste Paasdag en hier Paas Zondag. Tijd voor rust en bezinning...


Website van Willem en Riet