Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Cadeautjes

Cadeautjes_Cataquis

Riet is op dit moment druk met de voorbereidingen voor de maandelijkse verjaardagsviering met de kinderen van Cataquis. Deze keer is haar de taak toebedeeld om te helpen met het regelen van de cadeautjes. Dat lijkt simpeler dan het is want het bedrag wat mag worden besteed per kind is honderd pesos, ongeveer één Euro vijfenzeventig. Dat lijkt weinig maar duurdere cadeaus hebben geen enkele zin, die zouden of afgepakt worden of verkocht. De cadeautjes moeten dan vooral leuk en als het kan ook nuttig zijn, en dat gaat gelukkig makkelijk.

 
Met name dingen die wij eigenlijk achteloos in de kast gooien, zoals een toilettas met inhoud die we krijgen tijdens Emirates vluchten, vinden vaak gretig aftrek. Zowel de jongens als de meisjes zijn gek op luchtjes, smeerseltjes en haargel, en bovendien is het natuurlijk machtig interessant om te kunnen pronken met zo’n tasje. En zoals ik op Boracay al had gezien, je koopt voor honderd pesos een namaak Ray-ban of Oakley zonnebril die niet van echt is te onderscheiden en daarmee zijn met name de jongens stikgelukkig.
 
Ik ben mijn eigen nep-Oakley die ik afgelopen weekend heb gekocht op Boracay ook al kwijt aan de cadeau actie van Riet. Ze vond het wel een stoer model wat vast en zeker wel gewaardeerd gaat worden door een van de jongens en dus werd mijn bril geconfiskeerd. “Jij koopt maar een nieuwe,” was het simpele commentaar.
 
Verder was vanavond voor mij de eerste oefenavond voor het optreden van onze band volgende week vrijdag, en dat ging wonderwel helemaal niet onaardig. We moeten nog wel wat polijsten hier en daar maar het repertoire staat al redelijk vast, dus het ziet er naar uit dat we ondanks de korte voorbereiding toch nog redelijk voor de dag kunnen gaan komen.


Website van Willem en Riet