Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Fitness

Molito_006

Misschien vragen jullie je af hoe het zit met die sportschoolbezoeken van ons, en dan denk ik dat jullie met name wel nieuwsgierig zijn of Riet nog steeds gaat. Het is tenslotte algemeen bekend dat Riet altijd een broertje dood heeft gehad aan overdadig bewegen zonder een duidelijk doel. Nou, dan kan ik mededelen dat ze dat doel blijkbaar toch heeft gevonden want ze gaat nog steeds.

We gaan allebei trouw drie keer in de week en het komt zelden voor dat we een keer verzaken. Riet doet alle sessies met haar persoonlijke trainer, ikzelf heb alleen op donderdag een trainer, op dinsdag doe ik een spinning klas en op zaterdagochtend ga ik mijn eigen gang.

Ik moet toegeven dat ik er zelf vooraf ook geen gulden op gezet zou hebben dat Riet het zou volhouden maar af en toe denk ik wel eens dat ze nog fanatieker is dan ik. En waarom niet, want ze zegt zelf dat ze er zich beter bij voelt, al heeft ze net als ik eigenlijk nooit echt zin om te gaan. Die onzin van adrenaline en verslaving aan sporten zul je bij ons niet vinden, maar als we er eenmaal zijn dan gaan we er wel voor, dat dan weer wel.

Jammer alleen dat je wel gaat merken dat je een dagje ouder wordt, want af en toe dan loopt een van ons tweeën door het huis alsof we een pak slaag hebben gehad. Een weekje of wat geleden heb ik een week krom gelopen omdat ik toch even teveel hooi op mijn vork had genomen en Riet heeft ook wel eens dagen dat ze zo stijf is als een plank en als een opoetje door het huis loopt.

Maar ach, het is allemaal voor een goede gezondheid en dus voor een goede zaak, nietwaar...


Website van Willem en Riet