Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Bezoek voor een dag

Opstopping_bij_NAIA

Het was om praktische redenen niet mogelijk gebleken voor Martin en Sandra om vanuit Indonesië direct terug naar huis te vliegen. De mogelijkheden waren er wel maar die vielen allemaal veel duurder uit dan het alternatief, en dat was terug vliegen vanuit Jakarta naar Manila en daarvandaan terug naar huis met Emirates.

Een aansluiting met een korte overstaptijd was er helaas niet, de vlucht uit Jakarta kwam vanmorgen om zes uur aan op de luchthaven van Manila en de vlucht van Emirates zou pas na middernacht vertrekken. Dat betekende dus dat ze nog een dagje in Manila zouden doorbrengen, en dat deden ze uiteraard bij mij thuis.

Omdat ze zo vroeg aankwamen moest ik natuurlijk ook vroeg op om een beetje bijtijds op de luchthaven te zijn om ze op te pikken. Ik regelde met Lito weer dat ik hem aan de rand van Alabang zou oppikken waar hij zoals gewoonlijk het stuur zou overnemen. Ik verwachtte de nodige problemen met de ochtendspits maar dat viel allemaal heel erg mee. Toen Sandra een berichtje stuurde om aan te geven waar ze stonden te wachten kon ik gelijk een berichtje terug sturen met de melding dat we er al bijna waren.

Ook terug ging vlot ondanks een opstopping meteen na vertrek vanaf de luchthaven maar verder waren er geen problemen. Al met al waren we uit en thuis binnen een uur, en dat moet een record zijn. Nou ja, met "thuis" bedoel ik eigenlijk terug in Alabang want ik werd door Lito gewoon bij mijn werk afgezet waarna hij Sandra en Martin naar ons huis bracht. Daar konden ze de nodige slaap inhalen want daar was niet veel van gekomen vannacht, en uiteraard konden ze nog de rest van de tijd lekker in de tuin van de zon genieten.

Sandra_en_Martin_Outback

Ik nam vanmiddag wat eerder vrij zodat we met zijn drieën nog een bakkie konden gaan doen bij de Coffee Bean en uiteraard was er een afscheidsdiner, uiteraard op Martin's verzoek bij restaurant Outback. Na thuis nog wat gedronken te hebben op ons terras laadden we tegen kwart voor negen de bagage in de auto waarna Lito ons naar Terminal 3 van de luchthaven bracht.

En alweer viel het verkeer ontzettend mee. Waar we vorige week nog in een gigantische opstopping terecht kwamen vlak voor Terminal 3 was het nu hartstikke rustig en stroomde alles vlot door. Om tien over negen stonden we dan ook bij de vertrekhal waar ik afscheid nam van Martin en Sandra. Morgenmiddag landen ze als alles goed gaat rond een uur of kwart voor een op Schiphol.

Het was toch nog wel weer even gezellig om die twee nog even hier te hebben, ook al was het maar voor een paar uurtjes.


Website van Willem en Riet