Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Riet onderweg naar Nederland

Met nieuwjaar zei ik tegen Riet "Nog een paar weken en dan ga je naar Nederland voor een paar weekjes". En vandaag was het al weer zover. Haar koffer was vanmorgen al zo goed als gepakt en alles was dus klaar voor vertrek.

Ze had trouwens wel mazzel vandaag want haar voorlopig laatste dag hier was een hete met volop zon in een strakblauwe lucht. Dat zal bij aankomst op Schiphol wel even wennen worden want we lazen vandaag in de Nederlandse kranten dat er niet alleen overal sneeuw was gevallen maar dat de komende week ook een behoorlijk koude gaat worden.

Een vervelend bericht kwam vanavond en dat was dat de KLM website aangaf dat Riet's vlucht ruim vijf kwartier vertraging had. Vertraging is nooit leuk en nog vervelender was dat de lokale websites, waaronder die van de luchthaven zelf, helemaal geen vertraging aangaven. De vraag is dan altijd wat te doen, want als er echt vertraging is kun je beter thuis wachten dan op NAIA, maar voor hetzelfde geld zit het verkeer tegen of zijn er lange wachtrijen op de luchthaven en dan het is dus zaak om ook weer niet te laat te vertrekken.

We besloten toch maar bijtijds richting de luchthaven te gaan, konden uiteindelijk overal zo door rijden en nadat we afscheid hadden genomen kon Riet binnen ook nog eens overal zo doorlopen. Gelukkig bleek het met de vertraging ook nog eens mee te vallen, die was toch maar vijfendertig minuten en op het moment dat ik dit schrijf is Riet onderweg naar Taipei. Daar zal het toestel een tussenlanding maken met als alles goed gaat nog maar elf minuten vertraging en het moet dus geen probleem zijn om morgenochtend op de geplande tijd in Nederland aan te komen.


Website van Willem en Riet