Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

De Klucht van de Tegoedbon

Canon MG6270


Afgelopen dinsdag heb ik een printer gekocht, zo’n ding waarmee je ook kunt kopiëren en scannen en die bovendien draadloos is. Niet echt een verrassing dat het weer een Canon printer is geworden want volgens mij waren de laatste drie printers die ik heb gekocht ook allemaal Canon’s, maar ik moet toegeven dat het in dit geval hoofdzakelijk werd bepaald door het magere aanbod hier. Kun je in Nederland vrijwel iedere printer online kopen en heb je die binnen een paar dagen in huis, hier moet je nog ouderwets op pad en winkels hebben nou eenmaal niet alle modellen in huis.

Maar goed, ik vond wat ik zocht in de Canon shop in de Festival Mall en ik kreeg bij de aankoop als extraatje, omdat het een splinternieuw model was, een aardige korting en bovendien een tegoedbon voor een horloge. Iedereen weet hoe gek ik ben op horloges dus dat kon ik niet laten lopen. Alleen kreeg ik de bon niet gelijk mee, daarvoor moest eerst het aankoop- en garantiebewijs worden opgestuurd, maar ik zou de bon de volgende dag of de dag daarop op kunnen halen.

De volgende dag neemt Riet thuis de telefoon op, de Canon shop meldt dat de bon klaar ligt maar vertrouwt niet dat Riet en ik in gemeenschap van goederen zijn getrouwd dus ze wilden mijn telefoonnummer om mij persoonlijk te bellen. Dat hoorde ik ’s middags van Riet toen ik thuis kwam want ik ben dus nooit gebeld. Donderdag had ik geen tijd om naar de Canon shop te gaan dus ik liep vrijdag tussen de middag even binnen. Sorry, geen bon want ze hadden me een dag eerder verwacht. Ja, en nu? Ik kon de bon gaan halen bij de manager die in een winkel in het Alabang Town Center zit. Goed, vrijdagavond waren we toch in het ATC dus met niet al te hoge verwachtingen gingen we op zoek. De winkel was er, de manager ook, en zowaar, ik kreeg eindelijk mijn bon.

Ik kan nu mijn horloge gaan ophalen bij horloge shops in diverse winkelcentra waarvan de dichtstbijzijnde op een kwartier rijden zit. O ja, en ik hoef niet meteen te gaan, er is namelijk geen voorraad, misschien over twee weken. Misschien…



Website van Willem en Riet