Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Evacuatie oefening

Outpost_Borrel_bij_Draft_003

Om even voor negen vanmorgen klonk in ons kantoor opeens het brandalarm en dat betekent dat je alles meteen laat vallen, niks meeneemt maar snel naar het dichtstbijzijnde trappenhuis gaat om naar beneden te gaan. Beneden gekomen moeten we dan verzamelen op het zogenaamde musterpunt, wat in ons geval het grasveld recht voor het gebouw is.

Ik weet eigenlijk niet wat er zou gebeuren als er echt brand is maar aangezien iedereen er van overtuigd was dat dit om een oefening ging liep iedereen ordelijk naar buiten en in dertien minuten was het gebouw ontruimd. Dat is een hele prestatie eigenlijk als je in aanmerking neemt dat er tweeëntwintig verdiepingen zijn en twee smalle trappenhuizen waarlangs iedereen naar beneden moet.

Ons team zit op de zeventiende verdieping en dat betekende dus heel veel trappen naar beneden. Dat is altijd een heel geschuifel omdat er natuurlijk op iedere onderliggende verdieping mensen bijschuiven in de rij. Maar het kan altijd erger, ik sprak buiten met mijn Kazachstaanse collega Andrei die in China had gewerkt in een gebouw waar hij op de vijfenvijftigste verdieping zat tijdens een evacuatie oefening...

Voor vanavond hadden de vrouwen van Shell Outpost een borrel georganiseerd in de Draft Bar in Molito, net aan de overkant van de Village. Het begon om zes uur en er was een hele aardige opkomst, bijna veertig personen in totaal en dus een mooi succesje voor Riet en haar mede-organisatoren.

Zelf was ik er pas om half negen toen de meesten al naar huis waren want ik had eerst nog een oefensessie met de band. Ik kon op de valreep nog een paar Hoegaardens meepikken en uiteraard sta ik ook nog op een paar belachelijke foto's...


Website van Willem en Riet