Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Regendag

IMG_0104a


Vanmorgen was de tyfoon uitgeraasd maar het was nog steeds zwaar bewolkt en het regende af en toe. We waren zoals gewoonlijk vroeg op en zaten om een uur of acht al aan het ontbijt. Omdat het niet zulk mooi weer was deden we eigenlijk niet veel anders dan wat rondhangen wachten tot het tijd was om te vertrekken, en dat was gepland om tien uur.

De bussen stonden om half tien al gereed en we vertrokken dan ook redelijk op tijd voor de terugreis naar Manila. Het eerste stuk, terug door de heuvels richting Tagaytay verliep traag omdat de bussen door de steile hellingen veelal stapvoets moesten rijden. En net toen het vlakker werd en we dus meer gang hadden kunnen maken begon het te regenen, wat uiteraard meteen merkbaar was aan het verkeer.

Doordat we ook onderweg nog twee plasstops maakten bereikten we de snelweg pas na drie uur. Van daaraf leek alles een stuk vlotter te gaan en we hadden een hoopje dat we toch nog om een uur of twee thuis zouden zijn. Helaas, vlak voor Manila kwamen we in een gigantische file te staan op de snelweg, en daarna ook nog eens in een lange rij voor de tolpoorten na het verlaten van de snelweg. Uiteindelijk waren we dus pas om drie uur thuis.

Het bleef de hele dag bij vlagen stortregenen, en dat blijft volgens de berichten mogelijk nog een paar dagen zo want er schijnen verscheidene tyfoons in ontwikkeling te zijn boven de oceaan die onze kant op lijken te komen...



Website van Willem en Riet