Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Somosa

IMG_0001a

Riet is vandaag met een paar vriendinnen naar een bazaar geweest die iedere maand wordt georganiseerd door de American Women’s Club of the Philippines in het World Trade Center in Manila. De opbrengst voor de bazaar is allemaal voor het goede doel, en daarnaast was het nog hartstikke leuk ook.

Er is uiteraard het een en ander gekocht waaronder een klaptafeltje voor in de tuin. Eigenlijk is het zo’n ontbijttafeltje voor in bed, maar dat maakt niet uit. Verder bestond de oogst uit een paar blouses (uiteraard), een boodschappentas gemaakt van (je gelooft het niet) lege sap verpakkingen, een soort van Kerstkleedje (waar ze sinds haar eerste bezoek aan de Filippijnen al naar op zoek is) en een paar cadeautjes voor.... oh nee, dat mag ik niet zeggen.

Verder was er een apparaat van aardewerk (links op de foto) waar een soort wierook in gaat wat dan de muggen op een afstand zou moeten houden, en een bijzondere lekkernij genaamd somosa’s. Somosa’s (ook op de foto) zijn een soort stevig gekruide kleine pasteitjes gevuld met rundvlees of kip. Het komt uit India maar is heel populair in Zuid-Oost Azië. En wat mij betreft volkomen terecht want ze zijn echt heerlijk!

Riet vond er zelf niet veel aan maar dat had ik na mijn eerste hap al door. Indiaas eten betekent nu eenmaal curry en daar houdt ze niet van...



Website van Willem en Riet