Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Nieuwjaarsfeestje

We hebben niet zoveel Nederlandse kennissen  in Manila, terwijl er volgens de berichten toch iets van vierduizend Nederlanders in de stad zouden moeten wonen. Het komt hoofdzakelijk doordat er in ons project maar twee andere Nederlanders werkzaam zijn en die wonen allebei in het centrum van de stad, in de wijk Makati op zo’n twintig kilometer van waar wij wonen.
 
Vorig jaar om deze tijd zijn Dieuwke en Klaas naar de Filipijnen verhuisd vanwege het werk van Klaas bij Alaska, een zuivelfabriek in San Pedro die een dochteronderneming is van Campina. We zijn in contact gekomen via het internet waarop Dieuwke onze website had gevonden, en we hebben ze wat hulp en adviezen kunnen geven voor hun verhuizing hier naar toe.
 
Vanavond was er een nieuwjaarsfeestje bij Dieuwke en Klaas thuis en daar waren onder andere nog een aantal Nederlandse collega’s van Klaas aanwezig. Een groot deel van de avond konden we dus gewoon in het Nederlands praten en dat gebeurt hier niet zo vaak, de laatste keer was volgens mij eind april op de viering van Koningsdag bij de Nederlandse Zaakgelastigde.
 
Het was overigens een klein maar zeer gemêleerd gezelschap voor wat betreft de aanwezige nationaliteiten, want onder de aanwezigen waren behalve de genoemde Nederlanders onder andere mensen uit Zweden, Schotland, de Verenigde Staten, Engeland en Columbia. En zoals gewoonlijk was het weer gezellig en werd het laat...


Website van Willem en Riet