Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Auto reparatie

Lopend_naar_Huis_20150413_004

Een paar weken geleden heb ik onze verzekeringsman naar de kras op de achterbumper van onze auto laten kijken en aangezien dat door onze all-risk verzekering wordt gedekt heeft hij de boel in beweging gezet. Ik werd doorverwezen naar een autospuiterij waar Lito ondertussen langs is geweest voor een offerte voor de reparatie.

 
Het bedrag voor de reparatie bleek al heel erg mee te vallen, omgerekend iets meer honderd euro, maar dankzij onderhandeling van de verzekeringsmaatschappij is dat nu gehalveerd tot de helft. Voor dat luttele bedrag wordt de hele bumper opnieuw gespoten, en de verzekeringsmaatschappij springt er nog mooi uit want het reparatiebedrag is nu precies gelijk aan het eigen risico wat ik moet betalen.
 
Nou ja, het is natuurlijk nog geen geld, ik weet zeker dat je het er in Nederland op geen stukken na voor gedaan krijgt. Onze belangrijkste afweging is dat de auto toch hoogstwaarschijnlijk over een paar maanden in de verkoop moet en dan is het mooi als hij er een beetje mooi bijstaat. En aangezien er verder helemaal niets aan mankeert is zo’n kras toch een smetje, dus dat gaat nu worden opgelost.
 
Het betekende wel dat ik vanmiddag vanaf kantoor naar huis moest lopen. Qua afstand is dat geen probleem, het is net iets meer dan twee kilometer van deur tot deur, maar met de gemiddelde middagtemperatuur hier wordt het op den duur toch een zompig klusje.
 
Normaal gesproken kan ik me uitwringen na zo’n wandeling maar vanmiddag viel het nog mee want ik moest een tussenstop maken in het Alabang Town Center. Ik ben even de afspraak voor onze jaarlijkse keuring die door de bedrijfsverpleger voor aanstaande woensdag is gemaakt gaan bevestigen. En dat was maar goed ook want uiteraard wisten ze bij de kliniek weer van niks...


Website van Willem en Riet