Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Minder eten...

BBQ_Beef_Ribs_Outback


We hebben de uitslag van de keuring van afgelopen woensdag nog niet binnen maar voor mij is al duidelijk dat ik toch wel een kilootje of twee kwijt moet. Hoewel ik niet snap waar het vandaan komt (ik sport drie keer in de week behoorlijk intensief en ik let redelijk goed op met wat ik eet) ben ik toch weer wat zwaarder dan vorig jaar. Niet dat het nou zoveel scheelt maar ik heb voor mezelf een gewicht bepaald waarvan ik vind dat ik dat mag wegen en daar zit ik dus nou net boven.

Meer water drinken, minder rood vlees en in het bijzonder minder varkensvlees, dat zal het oordeel van de dokter wel weer zijn en dat moet ik dus maar weer eens gaan proberen.

Voor ons wekelijks bezoek aan restaurant "Outback" vanavond had ik dan ook besloten om de ribbetjes maar eens over te slaan want dat is varkensvlees. Maar wat staat er op het menu, beef ribs, van de koe dus, en rundvlees is beter dan varkensvlees. Dus ik dacht, ik hoef niet eens helemaal te stoppen met de ribbetjes maar ik ga gewoon over van varkensvlees op rundvlees, dat is alvast een begin.

Of ik een "full slab" of een "half slab" wilde, vroeg onze serveerster. Een logische vraag, die krijg ik bij de varkensribbetjes ook altijd en dan neem ik een "half slab" want een "full slab" is meer voor Martin en Robin, die krijgen dat met gemak weg maar ik niet meer zo best. Omdat dit de eerste keer rundvleesribbetjes was en ik geen idee had vroeg ik hoe groot een "full slab" was. Het meisje wees op de foto in de menu kaart en ik dacht als dat een "full" is dan krijg ik dat wel weg.

Wat ik even vergeten was is hoe groot een koe eigenlijk is. En hoe groot dan de ribben van een koe zijn. Om nog maar te zwijgen van het feit dat foto's soms heel bedrieglijk kunnen zijn. Nou, de foto die ik zelf gemaakt heb laat volgens mij niks aan de verbeelding over. Laat ik maar zeggen dat het toch een pietsie meer vlees was dan ik dacht.

Lekker was het wel, maar geen echt goed begin van mijn goeie voornemens...



Website van Willem en Riet