Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Eco Marathon

Eco_Marathon_2015

Het ging vandaag gelukkig weer goed, ik voelde me gisteravond al aardig opknappen na mijn bakkie kippensoep en vanmorgen was ik al weer zoveel beter dat ik aan het werk ben gegaan. Ik had nog wel een klein beetje een onbestendig gevoel in de maag dus besloot ik vandaag de koffie nog maar te vermijden en licht te eten om het noodlot niet te tarten. Het werd dus een zouteloos dagje thee met biscuitjes en crackers...

Op kantoor vliegen de emails op dit moment in het rond over de jaarlijkse Shell Eco Marathon die voor de regio Azië ook dit jaar weer in Manila wordt gehouden, en wel van 26 februari tot 1 maart. Personeel van Shell kan daarvoor gratis toegangskaarten krijgen maar die moeten wel vooraf gereserveerd worden, en daar gaan de meeste van die emails over.

Voor degenen die dit niet weten, de Shell Eco Marathon is een competitie voor studenten over de hele wereld om een efficiënt voertuig te ontwerpen, te bouwen en te laten rijden. en met efficiënt wordt bedoeld dat het voertuig zo zuinig mogelijk moet zijn, dus de uiteindelijke winnaar is het voertuig wat de meeste kilometers maakt op de minste hoeveelheid brandstof. er zijn daarbij verschillende categorieën, zoals bijvoorbeeld voertuigen op traditionele brandstoffen en voertuigen die elektrisch aangedreven zijn.

Dit lijkt een modern evenement maar niets is minder waar, het eerste evenement van dit soort vond in feite al plaats in 1939 toen een aantal Shell medewerkers in de Verenigde Staten een weddenschap aangingen over wie er het verst zou komen met dezelfde hoeveelheid brandstof. Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot over drie continenten en er doen alleen al in Azië meer dan honderdvijftig teams mee.

In de hal van ons kantoorgebouw staat sinds drie weken een van de voertuigen tentoongesteld die dit jaar mee gaan doen aan de Shell Eco Marathon, en op de foto van vandaag kun je zien hoe zo'n karretje er uitziet.



Website van Willem en Riet