Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Waterwerken

Manylad_Roadworks


De watermaatschappij Maynilad is op dit moment druk bezig met werkzaamheden in onze wijk en dat veroorzaakt heel veel verkeersoverlast. Overal liggen de straten open want er moeten pijpleidingen worden vervangen en dat gaat niet bepaald vlot.

Het maakt hier niet zoveel uit of er werkzaamheden worden verricht die wat voor hinder dan ook veroorzaken. Het werk moet simpelweg worden gedaan en dat kost net zoveel tijd als er nodig is. Zo ligt bijvoorbeeld de straat vlak voor de hoofdingang van onze wijk al een week gedeeltelijk open wat met name in de spits een flinke chaos en opstoppingen veroorzaakt. Opschieten, zeg je? Een woord wat hier niet bestaat.

Ik zal niet zeggen dat zoiets in Nederland niet voorkomt hoor, want bijvoorbeeld de Brouwerstraat in Rijnsburg heeft ook maanden open gelegen voor "reconstructie werkzaamheden" en ook dat veroorzaakte flinke problemen. Maar over het algemeen kun je toch stellen dat reparaties zo snel mogelijk uitgevoerd worden om verkeersoverlast te beperken.

Nou, hier dus niet, en de werkzaamheden beperken zich niet tot één plaats, overal in de wijk ligt de weg open. Veel logica lijkt er ook al niet in te zitten want op veel plekken ligt de straat wel open maar gebeurt er dagenlang niks. Daar komt nog bij dat de plekken waar wordt gewerkt weliswaar afgeschermd zijn met borden maar de verlichting is vaak heel matig en is zo'n obstakel in het donker vaak moeilijk te zien, temeer omdat de straatverlichting nou ook niet bepaald is wat je in Nederland gewend bent.

Hoe lang het allemaal gaat duren weten we niet maar wij zijn er wel achter dat vrijwel alles bij Maynilad traag en niet zo efficiënt gaat. Weet je nog, onze torenhoge waterrekening van zeven miljoen pesos? We hebben er nu voor de derde maand op rij zo één gehad. Maar er zou toch iets aan gedaan worden? Ja, ze zijn wezen kijken en hebben geconstateerd dat de nieuwe watermeter achterstevoren is gemonteerd. En hebben ze dat dan niet gerepareerd? Ja, is ook gebeurd, maar blijkbaar hebben ze daarbij de meter alweer verkeerd gemonteerd want hij telt nog steeds achteruit.

Op het kantoor van Maynilad lagen alle meiden in ieder geval helemaal in een deuk van de week...



Website van Willem en Riet