Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

...en een dagje activiteiten

IMG_8611a


Na onze relaxdag van gisteren besloten we om vandaag toch maar wat te gaan doen. De insteek waarmee we naar El Nido Miniloc waren gekomen was namelijk een hele verkeerde en daarom hadden we in eerste instantie een beetje een verkeerde indruk van dit resort. Goed, er mag hier en daar wel eens wat opgeknapt worden maar er is ook veel positiefs te melden.

Het belangrijkste waar we ons in hadden vergist is de prijs-kwaliteit verhouding. Het bleek namelijk dat niet alleen alle maaltijden maar ook vrijwel alle activiteiten die je hier kunt doen bij de prijs zijn inbegrepen. Snorkelspullen, kano verhuur en ook alle dagtripjes hoeven niet apart te worden betaald, en dan wordt het als je actief overal aan deelneemt een heel ander verhaal dan wij dachten.

Toch maar wat gaan doen dus, en dat begon vanmorgen voor mij al behoorlijk sensationeel. Ik wilde gaan snorkelen, wat hier zowat vanaf het strand kan omdat de kleine baai vol zit met koraalriffen en vis. Na de spullen opgehaald te hebben (die ik overigens mag houden gedurende mijn verblijf, erg handig) zag ik dat het voeren van de vissen was begonnen naast de pier waar de trap voor de snorkelaars is.

Tot mijn verbazing zag ik enorme joekels van vissen zwemmen. Het bleken Jackfish te zijn, of in het Nederlands horsmakrelen, die een meter lang kunnen worden en ruim twintig kilo zwaar. De zwarte joekels waren door het voeren min of meer tam gemaakt, en even later lag ik met nog een aantal snorkelaars in het water te kijken naar deze enorme vissen. Nieuwsgierig kwamen ze naar ons toe om telkens pas vlak voor onze neuzen weg te draaien. Ik had het gevoel dat al mijn haren overeind stonden...

Vanmiddag namen we deel aan de "Island Hopping", een tocht met een boot langs een paar van de vele eilanden hier. We bezochten "Snake Island" (slangeneiland) waar overigens geen slangen te bekennen waren, alleen zwerfhonden. Het eiland dankt zijn naam dan ook niet aan een overdadige populatie van reptielen maar aan het pad wat het met laag water met het vasteland verbindt, wat kronkelig is net als een slang. Een wandeling naar een hooggelegen uitkijkpunt leverde een sensationeel uitzicht op.

Daarna bezochten we een eiland met een grot waar we via een kleine doorgang door naar binnen gingen. De laatste stop was ook weer een eiland met een grot, "Cathedral Cave" geheten omdat deze grot koepelvormig is. We moesten nu echter vanaf de boot kijken want dit eiland had geen strand of andere aanlegplaats.

We waren tegen Happy Hour weer terug in het resort na een geslaagde dag. Eindelijk konden we vanavond eens wat terug zeggen tegen het overigens geweldige personeel van het resort wat al twee dagen aan ons vraagt welke activiteiten we die dag hadden gedaan...



Website van Willem en Riet