Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Dirk in de San Mig...

Dirk_Kuyt_in_de_San_Mig


Nou zul je denken dat het een makkie moet zijn om in amper een week tijd een leuk bedragje uit te geven maar als dat alleen maar besteed mag worden aan bepaalde dingen zoals vliegtickets, hotels en etentjes dan wordt het toch wel een ander verhaal.

In Nederland zou het waarschijnlijk geen punt zijn. Eén avondje een beetje luxe uit eten met onze zoons en schoondochters en het budget was niet alleen op maar waarschijnlijk zou er nog geld bij moeten. Hier is dat een veel groter probleem want dat zou met zijn tweetjes eten tegen heug en meug worden. En om nou in een week tijd even een tripje te regelen lijkt niet moeilijk maar dat is een beetje lastig te plannen op dit moment want we hebben al het een en ander op de agenda staan.

Maar wacht eens even, dacht ik opeens, ik heb in december een tripje geboekt voor als Robin en Chantal hier zijn, misschien dat ik het bedrag daaraan kan besteden. Bij navraag bleek dat geen enkel probleem maar dan moest wel het originele betalingsbewijs overgelegd worden. En laten we dat nou niet hebben! Ja, betaald hebben we al, en ik heb ook een bevestiging van de betaling via email en alle reisbescheiden inclusief tickets is al binnen, maar ik heb geen officieel betalingsbewijs met een btw nummer. Dat krijg je wel, maar pas als je terug bent van de reis, voor het geval je moet afzeggen of anderzijds van plan bent om iets te gaan claimen bij het reisbureau. Ja, zo slim zijn ze hier wel!

Gelukkig bleek het geen probleem als het officiële betalingsbewijs later komt, ik kon mijn bedrag claimen op basis van de bevestigingen die ik al had. En zo betaald de baas dus een leuk stukje van onze geplande korte vakantie, toch mooi meegenomen nietwaar.

En wat denk je, zitten we vanavond samen in de San Mig aan een biertje, wie verschijnt daar ineens op de overla hangende televisieschermen: Dirk Kuyt. Tienduizend kilometer van Kattek maar je komt ze toch overal tegen...



Website van Willem en Riet