Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Koffieochtend

Taarten

Riet had een drukke dag vandaag. Ze had zich namelijk opgegeven om vandaag bij ons thuis de maandelijkse koffieochtend van Outpost te organiseren. Outpost is een soort vereniging voor de buitenlandse werknemers van Shell. Outpost zorgt als je aankomt voor informatie over je nieuwe verblijfplaats en biedt hulp bij je „inburgering”, en dat varieert van een welkomstpakket tot aan hulp bij het boodschappen doen. Er wordt met name veel georganiseerd voor de vrouwen en dat is onder ander dus eens per maand de koffieochtend.

Toen Riet het aanbod had gedaan realiseerde ze zich pas dat we eigenlijk helemaal nog niet uitgerust zijn voor het ontvangen van zoveel bezoek. Met name op het gebied van glazen, borden en bordjes hadden we weliswaar genoeg voor gasten maar niet meer dan twee. Er moest dus snel een flinke uitzet worden aangeschaft, met als gevolg dat we nu opeens welgevulde keukenkastjes hebben.

Nadat dat was geregeld was de rest een makkie. In het Alabang Town Centre was eindelijk de nieuwe bakkerij geopend waar al sinds februari een groot plakkaat met „Soon to open” op de ruiten had gezeten. Het wachten bleek de moeite waard want ze hebben verrukkelijk brood (een zeldzaamheid hier) en fantastische taarten, wat uiteraard belangrijker was voor de koffieochtend. Persoonlijk denk ik dan ook dat het organiseren van de koffieochtend voor Riet alleen maar een excuus was om een paar van die taarten te gaan inslaan.

Omdat de bakkerij pas om elf uur ’s ochtends open gaat (net als overigens alle andere winkels in het ATC) moest Riet de taarten de dag ervoor al kopen. Maar geen probleem, ze hoefde ze alleen maar aan te wijzen waarna ze stuk voor stuk nog even vers werden gebakken zodat ze ook de volgende dag nog redelijk vers zouden zijn. Drie van de taarten waren daarbij geen probleem maar de vierde duurde wat langer, daarvoor moesten ze nog even verse mango’s gaan halen in de naastgelegen supermarkt. Maar het resultaat mocht er dan ook zijn!

Er kwamen veertien vrouwen op de koffieochtend af vandaag, een bovengemiddeld aantal en voor Riet dus een geslaagde ochtend. Nou ja, ochtend, de laatste ging over drieën vanmiddag pas weg...


Website van Willem en Riet