Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Alweer tijd voor de keuring

Healthway_Annual_Medical_002a


Dat de tijd snel gaat merk je aan een heleboel dingen. Zo werden we er door onze medische dienst aan herinnerd dat het al weer een jaar geleden is dat we onze laatste verplichte jaarlijkse keuring hebben gehad, en er moesten dus weer afspraken gemaakt worden voor een nieuwe keuring. Die jaarlijkse keuring is eigenlijk alleen voor mij verplicht en voor Riet optioneel, maar ze maakt er toch gebruik van want het kan tenslotte geen kwaad om eens per jaar helemaal te worden nagekeken, nietwaar.

Riet en ik hebben allebei een verplicht onderdeel waarvoor een afspraak gemaakt moet worden, voor mij is dat de "Treadmill test" en voor Riet de Mammogram. Voor de rest moet je normaal gesproken gewoon de kliniek binnenlopen en dat aansluiten in de rij, maar dat ging vandaag anders.

Ik had deze keer telefonisch afspraken gemaakt voor die twee verplichte onderdelen en tot mijn verbazing werd er nu zowaar voor de rest ook een vaste afspraak gemaakt. Sterker nog, we kregen deze keer een VIP behandeling, met een eigen begeleidster die ons voor alle keuringsonderdelen kwam waarschuwen en tussendoor konden we plaatsnemen in een VIP lounge in plaats van in de gewone wachtkamer.

Heel decadent, ik weet het, maar wel makkelijk want nu ging alles nog vlotter dan vorig jaar omdat we overal voorrang kregen. In plaats van om zeven uur hoefden we pas om acht uur te verschijnen, we konden gelijk doorlopen en we stonden om tien uur al weer buiten. Ik moest alleen om drie uur vanmiddag de Treadmill test nog doen en Riet moest na een bakkie koffie bij de Coffee Bean om elf uur nog even naar binnen voor haar Mammogram.

Riet was alleen niet blij toen ze hoorde dat er voor haar toch ook een Treadmill test op het lijstje stond. Die wilde ze eigenlijk stiekem overslaan maar er was geen ontkomen aan, er werd een afspraak gemaakt en morgen moet ze dus nog een keertje terug naar de kliniek om ook plaats te nemen op de loopband.

Let op de foto even op het reclamebord voor de ingang van de kliniek want zo een zul je in Nederland nooit ofte nimmer aantreffen. Het bord geeft aan dat je in deze kliniek je zoon een volwassen man kunt laten worden ("Passage to Manhood") door hem medisch te laten besnijden. En dat alles voor de somma van slechts 3500 pesos...



Website van Willem en Riet