Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Riet is terug

Riet is weer thuis, ik heb haar vanavond opgehaald van de luchthaven waar ze tegen half zeven landde met vlucht KL807. De reis had ruim zestien uur geduurd maar met het tijdsverschil meegerekend is ze bijna een hele dag onderweg geweest want ze is gisteravond om kwart voor negen uit Nederland vertrokken. De reis duurt al lang bij een directe vlucht van Amsterdam naar Manila maar zoals ik al eerder meldde is dat niet meer mogelijk en wordt er een tussenstop gemaakt in Taipeh.

Gelukkig voor Riet heeft ze net als op de heenreis een flink stuk geslapen, een uur of acht, en toen ze aankwam was ze dan ook opmerkelijk fit. En ze was ook nog eens zo’n beetje de eerste die naar buiten kwam op de luchthaven. Ik was gelukkig nog net op tijd want ik had weer eens vast gezeten in de chaos op de weg rond de luchthaven. Op het moment dat ik op de schermen wilde kijken of haar vlucht al was gearriveerd werd er net omgeroepen dat ze al waren geland.

De koffers waren zoals gewoonlijk weer tot de nok toe gevuld met van alles en nog wat. Senseo pads, DVD’s, drop, boeken en tijdschriften, een paar nieuwe sloffen voor mij, de acculader die in eerste instantie niet hadden meegenomen en zelfs de nodige nieuwe jurkjes, waarvan het me een raadsel is waarom je die uit Nederland mee moet nemen maar dat terzijde.

Het was goed al het nieuws uit Nederland weer te vernemen, al was het niet allemaal even goed nieuws. Net als wij wordt onze familie uiteraard ook ouder en met het ouder worden komen soms ook problemen met de gezondheid. Onze gedachten waren dan ook vanavond bij Tante Coby die op dit moment in het ziekenhuis ligt en de komende week geopereerd moet worden.

Verder hebben we bijgekletst tot een uur of twaalf, toen ging bij mij langzaam het lichtje uit terwijl Riet na een dag reizen nog zo fris was als een hoentje...



Website van Willem en Riet