Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Ontvoering

260px-Ph_locator_map_tawi-tawi

De kranten in Nederland staan er op dit moment bol van, er is een Nederlander ontvoerd op de Filippijnen. En om iedereen maar meteen gerust te stellen, ik ben het niet. En de kans op een ontvoering is ook niet echt groot waar wij wonen.

Ik heb al eens uitgelegd dat er op de Filippijnen al jaren een conflict aan de gang is tussen regeringstroepen en Islamitische opstandelingen in het zuiden. Dat gebied is hemelsbreed meer dan achthonderd kilometer zuidelijk van Manila en die eilanden worden onveilig gemaakt door de Islamitische terreur beweging Aby Sayyaf, die banden heeft met Al Quaida. Ontvoeringen van buitenlanders gebeuren daar regelmatig en het gebied is dan ook voor westerlingen dan ook absoluut “No Go”.

De ontvoerde Nederlander was blijkbaar vogels aan het spotten op het eiland Tawi Tawi, en heeft behalve het negeren van alle waarschuwingen blijkbaar ook nog eens geen gewapend escorte meegenomen op zijn avontuurlijke uitstapjes op het eiland. Ja, sorry hoor, je kunt het ook opzoeken, al zitten er nog zulke mooie vogeltjes.

Dus Gijs, weg blijven daar!



Website van Willem en Riet