Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Onderhandelingen

292010_2328640488154_1013943409_32721090_170678921_s

Het wereldnieuws werd gedomineerd door het overlijden van Steve Jobs. De man zonder wie Ipod’s, iPhone’s en iPad’s niet zouden bestaan is niet meer.

Ons eigen nieuws gaat uiteraard over “ons” huis want de onderhandelingen met de verhuurder zijn al in volle gang. Gisteren heeft onze agent een bod uitgebracht op het huis met een lijstje aan wensen wat we hadden opgesteld, en vandaag kregen we al antwoord dat de verhuurders akkoord zijn gegaan met alles op een paar uitzonderingen na.

Zo hadden we om een extra air conditioning unit gevraagd in de woonkamer maar de verhuurder wees er op dat dat weinig aanhaalt daar en dat er voldoende ventilatie is. Ook de vaatwasser gaat niet door, en dat is hoofdzakelijk omdat dat een ongebruikelijk apparaat is hier op de Filippijnen. Iedereen heeft ten slotte een Tippi Wan die alles afwast... Tenslotte gaan ook de door Riet gevraagde rolgordijnen niet door, we krijgen ze wel maar een ander soort.

Kortom, kleine dingetjes waar wij goed mee kunnen leven en we zijn dan ook akkoord gegaan met het tegenvoorstel. Dit betekent dat er nu een inspectie gaat plaatsvinden van het huis door onze werkgever, en in principe zouden we als de uitkomst daarvan positief is op korte termijn het huurcontract kunnen tekenen. We hopen al heel voorzichtig dat we er misschien zelfs al voor het eind van de maand in kunnen trekken.

En de plannen van Riet om voor een paar weken naar Nederland te gaan zijn ook rond. De tickets zijn vanavond geboekt, ze vertrekt aanstaande donderdag de 13e oktober om elf uur en komt dezelfde dag ‘s avonds om zeven uur aan op Schiphol.



Website van Willem en Riet