Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Slak

Slak_in_de_Tuin


Zoals jullie weten hebben we twee officiële huisdieren, onze katten Abby en Monster. We hebben echter ook nog de nodige onofficiële huisdieren, en we zijn niet even blij met allemaal.

Vanmiddag toen ik thuis kwam bijvoorbeeld stond er in de keuken op de grond weer een mierenlokdoosje, en bij navraag bij Estela bleek dat we weer een kleine mierenoverlast hebben. Gelukkig op een plaats waar het weinig kwaad kan en die lokdoosjes zijn erg effectief dus ik neem aan dat dat een tijdelijke overlast is.

We hebben nog meer ongewenste huisdieren die Riet bij tijd en wijle helemaal dol maken, namelijk muggen. Die zijn hier zo klein dat je ze niet ziet, maar dat neemt niet weg dat ze er wel zijn want dat merk je als het opeens ergens begint te jeuken en je na het krabben een bult ziet opkomen. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik er nauwelijks mee last van heb maar om de een of andere reden zijn ze wel dol op Riet (dat snap ik dan wel weer, ik heb dat zelf ook). Zij wordt overal en van alle kanten aangevallen; buiten, in de woonkamer, in de keuken, en zelfs in bed is ze niet veilig.

Ik heb expres een bepaald huisdier nog niet genoemd, want als ik dat doe dan ben ik bang dat we geen bezoekers meer krijgen. Terwijl het eigenlijk heel erg meevalt want in huis hebben we zolang we hier wonen zegge en schrijve drie kakkerlakken gezien, en alle drie toen we hier net woonden. Ik denk dat Abby en Monster wel raad met ze weten, die houden ons huis van binnen keurig schoon (op de muggen na dan). Rond het huis jagen onze katten op die krengen, en het insectenverdelgingsmiddel wat een keer per maand rond het huis wordt gespoten is ook behoorlijk effectief.

Vanavond zat er in de tuin een heel andere vreemde gast. Ik had ze al wel meer gezien op de muur rond onze tuin en toen stond ik al verbaasd over hun formaat, maar de slak die vanavond in het gras zat was wel een erg grote joekel…



Website van Willem en Riet