Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Twee dagen hutspot

Vanmorgen heeft Riet haar iMac naar het Apple Service Centre gebracht om na te laten kijken, en hopelijk kan het ding nog voor een schappelijk prijsje worden gerepareerd. Veel hoop heb ik daar niet op want alle tests die ze hebben gedaan leverden vooralsnog niets op en dat betekent dat het geen eenvoudig probleem is. Het moet haast wel een van de onderdelen zijn want ik denk dat ik zelf toch alles wat er met de software mis kan zijn heb geprobeerd te repareren, en zonder succes.

Bij het Apple Service Centre dachten ze dat het waarschijnlijk aan de harde schijf ligt en dat klinkt mij eigenlijk niet echt waarschijnlijk in de oren. Ten eerste heb ik de harde schijf zelf getest en de software daarvoor zei dat het ding helemaal in orde was, en ten tweede snap ik niet dat zowel het terugzetten van een complete back-up als het opnieuw installeren van alle software lukte zonder enig probleem. Je zou verwachten dat dat juist problemen zou opleveren als de harde schijf kapot zou zijn.

Eigenlijk hoop ik dat zij gelijk hebben en niet ik. Een nieuwe harde schijf is niet echt een grote schadepost en ik kan daarna alles makkelijk herstellen zodat het zal lijken alsof er niks is gebeurd. Als ik gelijk heb daarentegen en het is toch de videokaart dan gaan we financieel een aardig eindje in zijn achteruit want dan kunnen we beter een nieuwe kopen, werd Riet verteld. En aangezien Riet haar iMac nu al behoorlijk begint te missen zal ze beslist niet willen wachten op een goedkope aanbieding hier of daar. We wachten eerst maar eens af wat we te horen krijgen.

Tussen de bedrijven door had Riet gisteren lekker hutspot gemaakt en daar hebben we heerlijk van zitten eten. Jammer genoeg begint ze na meer dan drieëndertig jaar huwelijk eindelijk slim te worden en ik weet niet of ik daar nou zo blij mee ben.

Deze opmerking moet ik natuurlijk even uitleggen, en het zit zo. Meestal maakt Riet genoeg hutspot voor twee dagen maar het gaat vrijwel altijd schoon op, hoeveel er ook is (ja, kan ik het helpen dat het zo lekker is). Toen ik gisteravond vroeg waarom ze zo weinig had gemaakt zei ze dat ze de helft vooraf al apart had gezet voor de vandaag want als ze dat niet deed zou ik blijven (vr)eten tot alles op was. Nou ja!

Dus hadden we vandaag weer hutspot. Maar dat is niet echt verkeerd, toch?


Website van Willem en Riet