Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

iPad gerepareerd

Een week of drie geleden waren we met Martin en Sandra in het winkelcentrum ”Greenhills”, wat van Alabang uit gezien ongeveer aan de andere kant van de stad ligt. Er is daar een hele verdieping met marktstalletjes waar ze de duvel en z’n ouwe moer verkopen aan mobieltjes en accessoires, en daar kwamen we ergens achterin ook een paar stalletjes tegen waar ze laptops en tablets repareren.

Nou had Riet van de zomer haar iPad op de grond laten pletteren en daarbij was er een hele hoek van de glasplaat gebarsten. Alles deed het verder nog wel maar die barsten werden steeds groter en reparatie leek dan ook noodzakelijk. We hadden in Nederland al navraag gedaan maar dat bleek een erg kostbaar grapje. Sandra (nog zo’n handigert) had die van haar laten maken met eigenlijk nog een slecht resultaat ook voor maar liefst honderdveertig Euro. Riet had ongeveer dezelfde schade als Sandra , maar in ”Greenhills” beloofden ze de operatie te verrichten voor 3000 Pesos (zeg maar vijfenvijftig Euro) en dat klinkt toch een heel stuk aantrekkelijker.

Riet is vandaag dus met een vriendin en haar iPad naar Greenhills gegaan, waar ze overigens toch regelmatig gaat winkelen dus het is niet echt dat ze er speciaal voor naar toe moest. En jawel, de reparatie werd keurig uitgevoerd, het naar binnen gebogen hoekje werd netjes afgevijld en de glasplaat keurig vervangen en voor 2900 Pesos is de iPad (op dat hoekje na dan) weer als nieuw. Nu alleen gauw een beschermhoes kopen voor als Riet weer last van botervingers krijgt.

We lazen in de kranten van vandaag dat het in Nederland op dit moment bar en boos winterweer is. De langste files ooit, hevige sneeuwbuien en heel veel ongelukken op de weg. We hebben de hele dag gedacht aan iedereen die vandaag in Nederland de weg op moest en hopen maar dat alles nog steeds goed is met iedereen. Wij raakten van die berichten toch ook een beetje in een winterstemming en vanavond hebben we daarom snert gegeten in restaurant ”Appenzeller”. En niet zomaar snert, maar echte Hollands smakende heerlijke snert. Zo lekker dat Riet er zelfs twee bakken van op heeft…



Website van Willem en Riet