Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Het platform is klaar!

DCP_Platform_Keppel_Shipyard_001

Gisteren was het een heugelijke dag voor ons project want het Depletion Compression Platform waar we met zijn allen al meer dan vier jaar voor aan het werk zijn is zo goed als klaar. Volgende week zal de verscheping starten naar de uiteindelijke ligplaats voor het eiland Palawan waar het naast het daar al liggende platform zal worden geplaatst en nadat het daaraan vast is gekoppeld via een brug zal als alles goed gaat het platform eind juni in gebruik worden genomen.

Alle medewerkers van het project waren gisteren uitgenodigd om een kijkje te gaan nemen op de Keppel scheepswerf naar het voltooide platform. Daarvoor vertrokken tientallen mensen met bussen vanuit Alabang naar Subic, maar daar was ik helaas niet bij. Uiteraard was ik ook uitgenodigd maar omdat mijn baas Robbie hier nog was kon ik hem moeilijk alleen laten zitten. Een andere optie was geweest hem mee te nemen maar dat ging niet omdat zijn terugvlucht naar Kuala Lumpur gistermiddag om zes uur zou vertrekken en dat had hij nooit gehaald als we waren meegegaan.

Jammer, maar helaas, ik moet het dus doen met alle foto's die mijn collega's hebben gemaakt op de scheepswerf, en dat waren er zoals ik al had verwacht heel wat. Spijtig genoeg was ongeveer vijfennegentig procent selfies met hooguit een glimp van het platform op de achtergrond maar er waren er gelukkig ook nog een paar bij die wel dik de moeite waard waren, zoals die ik vandaag bij dit stukje plaats.

Robbie is dus weer teug naar Kuala Lumpur en het goeie nieuws voor mij was dat het onderzoek wat hij heeft gedaan naar het werk van mijn team heeft opgeleverd dat alles goed geregeld is.

Vanavond was er een informele borrel georganiseerd door een paar van de dames van Outpost. Helaas was er geen rekening mee gehouden dat heel veel mensen dit weekend overblijven in Subic voor het aanstaande vertrek van het platform volgende week en daardoor was de opkomst minimaal. We waren maar met zijn vieren...


Website van Willem en Riet