Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Grof vuil

Grof_Vuil


Het opruimen van de schuur en wat er verder nog op te ruimen viel in huis was vanmorgen klaar en wat er restte was een berg grof vuil die we weg moesten brengen naar de Milieustraat in Katwijk. Zwager Daan was bereid gevonden de bedrijfsbus van de firma Van Nieuwkoop ter beschikking te stellen om alles te vervoeren dus rond het middaguur gingen we op pad.

Om alles een beetje makkelijk te kunnen vervoeren gebruikten we de hoes van mijn al lang geleden verkochte motorfiets die nog steeds in de schuur lag. We hadden nogal wat losse attributen en door alles in de motorhoes te kiepen konden we alles snel en makkelijk naar de bus slepen.

We hadden natuurlijk kunnen weten dat we wel alles vooraf hadden moeten sorteren in verschillende soorten afval, want het idee om alles als "restafval" te kwalificeren en de hele motorhoes in de daarvoor bestemde bak te dumpen ging helaas niet op. Er liepen allerlei mannetjes rond in de Milieustraat die nauwkeurig in de gaten hielden wat voor vuil je probeerde te lozen en er viel weinig te marchanderen.

Gelukkig viel het nog redelijk mee, het was even een uitzoek maar met de aanwijzingen die we kregen konden we alles op de juiste plaats dumpen, en Riet zou Riet niet zijn als ze het toch presteerde om een groot deel van ons grof vuil toch in de motorhoes te laten zitten en die in de restafvalbak te dumpen.

Nu alles is opgeruimd en ons bed van de zolder naar de slaapkamer is verhuisd beginnen we een beetje het idee te krijgen dat ons huis weer van ons is...



Website van Willem en Riet