Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Verandering van koffie

Coffee_Bean


Begrijp me goed, ik ben nog steeds een grote fan van de koffie van Starbucks maar de ervaringen laten de laatste tijd wat te wensen over.

De afgelopen week in Kuala Lumpur bijvoorbeeld wilde ik na mijn late aankomst toch nog even gauw een bakkie gaan doen bij de Starbucks bij KL Sentral. Wat denk je, kom ik aanlopen is de hele zaak leeg en het personeel is al aan het opruimen. En het was nog lang geen sluitingstijd maar ik had geen zin om in mijn eentje in een tent te gaan zitten terwijl het personeel om je heen aan het opruimen is. Teruglopend naar het hotel door KL Sentral kwam ik langs een andere koffietent, Coffee Bean geheten, en ik dacht waarom niet want ik had nog steeds trek in een bakkie.

Verschillende maten Cappucino hadden ze niet maar ik kon wel een double shot koffie erin krijgen, lekker sterk dus. Leek me een prima idee (ik slaap toch altijd wel, hoeveel koffie ik ’s avonds ook drink) en het bleek een voltreffer. Prima bakkie en de versnapering erbij was ook nog eens heel best te hachelen. De afgelopen week heb ik in Kuala Lumpur de Starbucks dus links (eigenlijk rechts) laten liggen en heb ik mijn koffie gedronken bij Coffee Bean.

Nu wil het toeval dat Coffee Bean ook op de Filipijnen is vertegenwoordigd en er zit er een in het Alabang Town Center. Toen ik vanmorgen voor het zondagochtend stokbrood voor Riet naar het ATC ging bedacht ik dat ik hier ook de Coffee Bean maar eens moest proberen in plaats van Starbucks. Want die hebben wel een prima product, maar net zoals de komiek John Pinette al eens vertelde in een van zijn shows, je hebt zeker hier in het ATC een bak koffie nodig voor het wachten in de rij bij Starbucks. Het duurt namelijk nogal lang voordat je eens een keer aan de beurt bent, laat staan voordat je eindelijk je bakkie hebt.

Dat is overigens voor een groot deel de schuld van mensen die op het moment dat ze aan de beurt zijn nog moeten gaan verzinnen wat ze willen hebben. Helaas mogen dergelijke figuren niet meer in het openbaar worden gewurgd maar zit er niets anders op dan tandenknarsend te gaan staan te wachten tot ze eindelijk klaar zijn. En dan zul je zien, hier rekenen ze dan hun bakje koffie ook nog eens af met een credit card (echt waar) waardoor het hele proces nog veel langer duurt.

Nee, dan is Coffee Bean een verademing, om niet te zeggen een oase van rust, met ook nog eens een voortreffelijk bakkie. En op je bestelling wachten is ook veel simpeler, je kunt alvast een plekje gaan zoeken want je krijgt een een of ander schijf mee die oplicht en begint te piepen als je bestelling klaar is. En eerlijk is eerlijk, de Starbucks ligt een beetje achteraf aan de rand van het ATC, terwijl de Coffee Bean heel gezellig gelegen is op het centrale plein, dus eigenlijk alleen maar pluspunten.

Ik denk dat ik wel een beetje om ben...



Website van Willem en Riet