Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Een paar nieuwtjes

Er is vandaag het nodige nieuws te melden en vrijwel allemaal goed nieuws. Het begon al vanmorgen meteen met het regelen van een trip naar Kuala Lumpur voor mij, want ik moet daar voor ons project naar toe. Er zit daar nog steeds een deel van ons project team en ik moet daar naar toe om het een en ander te regelen, en het moet nog op korte termijn gebeuren ook. Ik ga dus als alles volgens plan gaat de week voor onze vakantie eerst nog een paar dagen naar mijn favoriete stad in Zuid-Oost Azië.

Het volgende goeie nieuws was van het reisbureau waar we de vluchten voor onze vakantie hadden geboekt. Het blijkt dat we voor een heel redelijk bedrag onze tickets nog kunnen laten omzetten zodat we, als we niet vergoed worden voor onze kosten, in ieder geval het geld wat we betaald hebben voor de tickets niet kwijt zijn. Onze vluchten zijn daarmee ook gelijk geregeld en daarmee is alles voor de komende vakantie al weer zo goed als rond.

Ik kreeg ook vandaag eindelijk het lang verwachte telefoontje van de garage, de toestemming van de verzekeringsmaatschappij is binnen om onze auto te laten repareren. De reden dat het zo lang duurde heeft alles te maken met de manier waarop zulke dingen hier geregeld worden. De verzekeringsmaatschappij die uitbetaalt bepaalt waar de auto gemaakt moet worden, en ze regelen dat met de garage. De garage gaat dan op aanwijzing van de verzekeringsmaatschappij de onderdelen bestellen die vervangen mogen worden en pas als die binnen zijn krijgt degene wiens auto gerepareerd moet worden bericht. Voor ons een beetje een rare gang van zaken omdat je gewend bent op de hoogte gehouden te worden, maar hier hoor je dus pas wat als ze klaar zijn om de auto daadwerkelijk te repareren. En dat gaat dus morgen gebeuren.

Tenslotte hebben we allebei de uitslag van de dokter binnen van onze jaarlijkse keuring en die was voor allebei goed. Nou ja, niet helmaal want ik heb nog steeds last van iets verhoogde cholesterol waar ik op moet blijven letten, maar mijn bloeddruk is tegenwoordig prima in orde. Riet was diep verontwaardigd want die heeft nu ook eens een keer wat, en wat denk je dat het is: iets verhoogde cholesterol…



Website van Willem en Riet