Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Naar de garage

Calamba


Vandaag ben ik met de auto naar de garage geweest. Allereerst om even de accu na te laten kijken want hoewel die ons niet in de steek heeft gelaten sinds hij er drie weken geleden spontaan de brui aan gaf, maar helemaal lekker klonk het nog steeds niet. We maken nou eenmaal niet zoveel kilometers met de auto en dan zijn het ook nog eens allemaal korte ritjes, en dat is allemaal niet bevorderlijk voor de accu.

Verder had ik een week of wat geleden al aangegeven dat onze auto in de tweede week van augustus opnieuw geregistreerd moet worden en het werd dus ook tijd om daar werk van te maken. Onze garage doet dat gelukkig ook zodat we zelf niet met al die rompslomp opgescheept zitten. Weliswaar tegen een bedrag wat flink hoger is dan wanneer je het zelf doet denk ik, maar dat zal me een zorg zijn. Het scheelt me een dag vrij nemen die ik dan moet gaan besteden bij hetzelfde station als waar we ons Filipijnse rijbewijs hebben gehaald, en die ervaring was voor mij wel voldoende.

Afgelopen zaterdag waren Riet en ik al even langs Calamba Autosales geweest voor het maken van de afspraak en Riet werd daar spontaan verkikkerd op een schitterende gloednieuwe Mazda MX5, een donkerrode cabriolet. De manager van de garage kwam uiteraard meteen op haar af, vroeg of hij de sleutels moest halen voor een proefrit en begon tegen mij meteen over de prijs, de korting die hij bij de huidige eigenaar nog wel kon bedingen en wat het zou kosten als ik hem op afbetaling kocht. Autohandelaren zijn dus echt over de hele wereld hetzelfde...

De auto was vanmiddag al weer klaar en de registratiesticker voor op de nummerplaat volgt als het meezit eind deze week.



Website van Willem en Riet