Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Bar en boos...

Panglao_Beach_Resort_and_Spa_2014_01_31_017a

Weer vroeg op vanochtend want we zouden om half negen vertrekken van de luchthaven NAIA voor een lang weekend met Robin en Chantal op het eiland Panglao. Dankzij de dezelfde truc als afgelopen dinsdag om Lito halverwege tegemoet te komen waren we op tijd op de luchthaven.

Dat was achteraf ook een van de weinige dingen die mee zat vandaag. Het vliegtuig arriveerde te laat en het gevolg was dat wij dik te laat vertrokken en dus ook later dan gepland aankwamen op de luchthaven van de stad Tagbilaran op Bohol. Onze taxi naar het "Panglao Beach Resort & Spa" was er gelukkig wel en tegen een uur of half twaalf, ruim een uur later dan gepland kwamen we in het Resort aan.

Het inchecken ging vlot, we hebben twee kamers naast elkaar op de bovenverdieping van een van de huisjes, maar daarmee was ons geluk vandaag zo'n beetje wel op. Het was zwaar bewolkt en het waaide ontzettend hard, hard genoeg om het behoorlijk onaangenaam te maken. Het strand, wat overigens erg klein en erg vuil was, konden we wel vergeten en zelfs bij het zwembad zitten bleek teveel gevraagd vandaag.

We hebben dus maar een beetje rondgehangen tussen lunch en diner, het enige wat er op zat was een bezoek aan de Spa voor een massage. Tot overmaat van ramp begon het toen we aan een neut zaten op een van de terrassen ter afwachting van het diner steeds harder te waaien en er vielen ook druppels. Noodgedwongen moesten we naar binnen verkassen terwijl buiten het noodweer nu pas goed los barstte.

Het enige goeie van de rest van de avond was het akoestische bandje in het restaurant wat het ene na het andere prachtige nummer ten gehore bracht. Het begon met een serenade aan onze tafel, ze speelden als eerste nummer "Take me home country roads", toevallig zo'n beetje Riet's all-time favoriete nummer. We dachten zelfs even dat iemand ze getipt had, maar het bleek puur toeval al vraag je je af hoe het mogelijk is.

De rest van de avond deden we puzzels op Riet's iPad terwijl we luisterden naar de mooie meerstemmige muziek. En buiten plensde het van de regen...


Website van Willem en Riet