Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Chili's

IMG_0523


We hebben er een nieuw favoriet restaurant bij. Na maanden tegen de dichtgeplakte ruiten met daarop in grote letters “Soon to Open!” te hebben aangekeken is in het Town Centre drie weken geleden eindelijk Chili’s geopend. En uiteraard wilden we dat eens gaan uitproberen maar tot nu toe was dat ieder keer in het weekend en dan zit het dus nokkie vol. Vandaag had Riet geen zin om te koken en dat leek ons een mooie gelegenheid om eens te kijken of we nu een tafeltje konden bemachtigen. En jawel, het was nog steeds druk maar er waren verscheidene tafeltjes vrij en konden we dus aanschuiven.

Chili’s is van oorsprong Texaans met grote Mexicaanse invloed en al snel bleek het een typisch Amerikaans restaurant. Iedereen is even vriendelijk en behulpzaam, en af en toe wordt je een beetje moe van het zeggen van “Good evening!” en “No, thanks”. Het is allemaal net een beetje te, maar dat gold zeker niet voor het eten want dat was echt geweldig. Zelfs Riet zat met smaak te eten en dat zie je toch niet vaak.

Het enige wat ook iedere keer weer opvallend is is dat zo gauw je je toetje ophebt alle belangstelling voor je tafeltje meteen verdwijnt. Staan ze eerst iedere tien seconden naast je stoel om te vragen of ze nog iets voor je kunnen betekenen en of alles naar wens is, als je uitgegeten bent en de rekening wilt vragen dan rennen ze steevast je tafeltje voorbij. Je moet altijd iemand van de bediening die voorbij rent vrijwel letterlijk aan hun shirt vastpakken want anders blijf je zitten.

Het valt gewoon op dat dat bij zowat alle restaurants hier hetzelfde is en helemaal snappen doe ik dat toch niet. Want verder is er met de bediening helemaal niks mis, en het zal straks in Nederland wel weer even wennen zijn als we daar uit eten gaan. Daar is in mijn ervaring het krijgen van de rekening meestal het enige wat geen probleem is...



Website van Willem en Riet