Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Visite is weer thuis

Lege_Tuin_2015-03-07


Technisch gesproken vertrokken de dames niet gisteren maar pas vandaag want vlucht EK335 van Emirates vertrok vannacht om vijf voor half een. De vlucht vertrok precies op tijd en verliep zoals gewoonlijk voorspoedig maar duurde wel ruim een half uur langer dan gepland. Om kwart voor elf vanmorgen (Filipijnse tijd) kreeg ik pas een berichtje binnen van Riet dat ze waren gearriveerd in Dubai.

Alles was dus ook goed gegaan bij het inchecken gisteravond met de ontheffingsbrief van Riet voor de Filipijnse paspoort controle, al moest er wel een mannetje bij worden gehaald want degene aan de balie snapte het weer eens niet. Zo is er gelukkig toch een happy end te melden van alle paspoort misère die we de afgelopen week hebben gehad.

Ook de reis van Dubai naar Amsterdam ging ook vlot na een aangenaam verblijf in de Business Lounge op de luchthaven van Dubai, alleen hadden ze ook op die vlucht enige vertraging. De vraag is of Ans en Joëlle dat deze keer erg hebben gevonden want zoals ik gisteren al meldde had Riet voor deze vlucht een upgrade voor ze geregeld naar Business Class.

Rond kwart voor negen vanavond (Filipijnse tijd dus weer) kwamen de berichtjes binnen dat ze op Schiphol waren gearriveerd waar het ontvangstcomité bestaande uit Vader en Moeder van Nieuwkoop en nichtjes Nicole en Madelon al klaar stond. Veel nieuws heb ik verder nog niet gehad maar dat komt morgen wel.

Voor mij was het dus een heel erg rustige dag. Het was vanmorgen heel erg stil en leeg en dat was echt even wennen na de gezellige drukte van de afgelopen weken. Ik heb wel mijn gebruikelijke bakkie koffie gedronken bij de Coffee Bean vanmorgen en wat boodschappen gedaan, en vanavond zoals gewoonlijk naar restaurant Outback, maar het is toch minder leuk op je eentje.

Aanstaande vrijdag komen Martin en Sandra nog een dagje terug naar Manila voordat ze naar Nederland terugreizen en dan zit het er voor wat betreft visite weer een paar weken op. De volgende bezoekers verwachten we in mei als Riet's vriendin Pat en haar man Howard uit Australië weer even terugkomen naar Manila.

Ja, en verder lag de tuin er dus vandaag ondanks het mooie weer stilletjes bij...



Website van Willem en Riet