Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Onze straat

Onze_Straat


Vandaag maar eens een foto van onze straat, Molave Drive in Ayala Alabang Village. Wij wonen in een straat, of eigenlijk meer een laan, die iets meer dan een kilometer lang is. Het is een tamelijk drukke straat omdat helemaal aan het eind ervan een paar scholen zijn en dat zorgt voor het nodige verkeer als de scholen beginnen of uit gaan. Verder ligt Molave precies tussen twee drukke toegangswegen van de Village en hebben we dus wat sluipverkeer maar op zich hebben we daar weinig last van. Op de foto zie je het laatste kruispunt voordat je bij ons huis komt, het ligt aan de linkerkant ongeveer ter hoogte van de zilvergrijze auto midden op de foto.

Verder was het vandaag een rustige zaterdag. Het enige bijzondere wat er is gebeurd is dat ik vanavond al voor de tweede keer een biefstuk naar de keuken heb laten terugsturen bij restaurant Outback, en zo langzamerhand krijgen we het idee dat we maar eens naar een alternatief moeten gaan uitkijken voor onze zaterdagavonden. De kwaliteit van het eten is niet meer constant, en zo goedkoop is het daar nou bepaald niet. Vorige week had ik exact dezelfde soort biefstuk besteld en die was heerlijk, het exemplaar van deze week was dus niet te nassen. Ik kreeg overigens wel een andere biefstuk maar ook die was van slechte kwaliteit, en dat gecombineerd met de matige bediening van de laatste twee weken betekent dat flinke minpunten voor restaurant Outback. Als ik Westerse prijzen voor mijn eten moet betalen dan mag ik daar toch ook wel wat van verwachten, toch?

We hielden het dus tegen onze gewoonte in gauw voor gezien bij Outback en gingen voor een afzakkertje naar de "San Mig" pub, erg gezellig en met live muziek. Werd het toch nog laat…



Website van Willem en Riet