Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Op de Yard

Het was al weer een paar weken geleden dat ik voor het laatst een bezoekje had gebracht aan de Keppel Scheepswerf in Subic ( de ″Yard″ ), maar het werd zo langzamerhand hoog tijd dat ik mijn gezicht daar weer eens liet zien. Begin deze maand is er een van mijn team gestationeerd op de Yard en hij had laten weten dat er wat problemen waren waarbij om mijn hulp werd gevraagd.

Vanmorgen stond ik dus om vijf uur op om op tijd op kantoor te zijn vanwaar om klokslag zes uur de shuttlebus zou vertrekken naar Subic. Ik was de enige passagier vandaag en na een rit van ruim drie en een half uur kwam ik aan op de Yard. Ik blijf daar vanavond en morgen tegen de middag ga ik weer met de shuttlebus terug naar Manila. De dag zelf was verder niet zo heel erg interessant, de problemen bleken zoals zo vaak veel minder erg dan ze in eerste instantie hadden doen voorkomen en het was dan ook niets wat niet met een paar besprekingen kon worden opgelost.

En het is vandaag de dertigste oktober, wat betekent dat mijn jongste zoon vandaag 24 jaar wordt. Van harte gefeliciteerd, Martin!



Website van Willem en Riet