Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Hollands weer

Regen_in_Alabang2

Ik zeg het niet gauw maar deze keer hadden we voor het weer wel thuis kunnen blijven. Het was weliswaar droog toen we aankwamen in Manila maar het was al somber en grijs en de regen liet dan ook niet lang op zich wachten. met name in de nacht zorgden hevige buien voor vrijwel continue voor tromgeroffel op het dak en dat gecombineerd met de jetlag zorgde voor een bepaald niet geweldige nachtrust. Reizen we de halve wereld over en wat treffen we daar aan, Hollands weer!

Gistermorgen was het weer droog maar de zon liet zich maar sporadisch zien en tegen de middag barstte het weer in alle hevigheid los. In ieder geval kwam nu een van de voor onze China vakantie gekochte poncho's nu goed van pas want toen Lito naar huis wilde gaan zette net de bui nog even flink aan. Of het hem helemaal droog heeft gehouden betwijfel ik want de straten waren ondertussen al weer veranderd in snel stromende rivieren.

En vandaag heeft het vrijwel de hele dag geregend zodat je wel kunt stellen dat het beetje regen wat we in Nederland hebben gehad een miezerbuitje was vergeleken met de hoeveelheden die hier in de afgelopen twee dagen naar beneden zijn gestort. En volgens Lito was het ook al zo in de twee weken dat ik weg ben geweest dus je kunt rustig stellen dat het regenseizoen zich flink laat gelden.

Volgens mij hebben we het zo nog niet mee gemaakt maar volgens Riet zeg ik dat ieder jaar. Ik zei ook dat als het zo blijft dat we gaan verhuizen omdat ik anders net zo goed in Nederland had kunnen blijven, maar ook dat schijn ik ieder jaar te zeggen. Feit is wel dat we inmiddels al aan de tiende tyfoon zitten voor dit jaar en we hebben nog ruim vier maanden te gaan.

En niet te vergeten de tyfoon "Glenda" van drie weken geleden, normaal gesproken zitten de tyfoons deze tijd van het jaar veel zuidelijker. Maar misschien heb ik dat ook al eens eerder gezegd...


Website van Willem en Riet