Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Terug naar Manila

Tagbilaran_Airport_2014_02_03_012a

Ons weekendje weg zat er al weer op vandaag, we vertrokken om acht uur al met de shuttlebus naar de luchthaven. We waren al vroeg op om vooraf nog even van de gelegenheid gebruik te maken om te ontbijten in het Resort.

Gisteravond hadden we al gedag gezegd tegen Robin en Chantal want het is natuurlijk onzin dat die vroeg op zouden moeten staan alleen om ons uit te zwaaien. We zien ze tenslotte aanstaande woensdag al weer als zij terugkomen in Manila.

De luchthaven van Tagbilaran is zoals de meeste vliegvelden op de eilanden klein. Op het platform kunnen hooguit drie vliegtuigen tegelijk staan maar eigenlijk gebeurt dat zelden, het schema zit zo te zien zodanig in elkaar dat het volgende vliegtuig pas landt als het vorige is vertrokken. Het stationsgebouw van de luchthaven heeft net een verbouwing achter de rug en er is nu ook op de bovenverdieping een wachtruimte voor vertrekkende passagiers. Die was er ook al toen wij er anderhalf jaar geleden waren maar die was toen nog in aanbouw. Vanaf die bovenverdieping is er een prachtig uitzicht op het platform en op de startbaan dus ik heb daar mijn hart op kunnen halen met het maken van foto's.

De terugreis zelf was vlot, we hadden geen vertraging en Lito stond ons buiten al op te wachten en om twaalf uur waren we weer thuis. Daar hadden we nog een klusje want we moesten naar de bank om zeker te stellen dat alles rond de vermiste bankpas van Riet was geregeld. Gelukkig bleek alles keurig in orde, er waren geen verdachte transacties gepleegd met de pas voordat die werd geblokkeerd en de nieuwe kaart komt als het goed is deze week nog aan. Zo loopt dit vervelende voorval gelukkig goed af.

Zoals gewoonlijk heb ik de afgelopen dagen weer de nodige foto's gemaakt en als ik klaar ben met uitzoeken en sorteren en bewerken zal ik ze op deze website plaatsen.


Website van Willem en Riet