Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Statistieken

Statcounter

Zoals jullie op mijn website kunnen zien staat er op mijn website een teller die het aantal bezoekers bijhoudt. Op dit moment staat die teller bijna op tienduizend, en dat is geteld vanaf het moment dat ik mijn website weer ben begonnen toen het definitief was dat we naar Maleisië zouden gaan verhuizen. In de periode dat we op Sakhalin zaten hield ik ook een weblog bij voor vrienden en familie en andere geïnteresseerden maar daar ben ik mee gestopt toen we weer naar Nederland terug verhuisden.

Met de nieuwe website ben ik dus met een schone lei begonnen en ik heb de teller weer op nul gezet. En nu staat die dus na anderhalf jaar al weer bijna op tienduizend, al heb ik ernstig mijn twijfels hoe accuraat die teller eigenlijk is. Als ik de statistieken bekijk zie ik wel dat ik gemiddeld per dag meer bezoekers heb dan toentertijd op Sakhalin. Het gemiddelde ligt zo ongeveer rond de vijftien en er zijn dagen met uitschieters tot boven de dertig bezoekers per dag.

Die aantallen komen me wel wat hoog voor, of misschien toch niet? Wat wel een groot verschil is met Sakhalin is de plaatsen waar de bezoekers van mijn website zitten. Met mijn Sakhalin site had ik af en toe bezoekers op vreemde plaatsen die al of niet bewust mijn website vonden. In België, Duitsland, Noorwegen, maar ook op Brunei (weet je nog, Cindy?), de USA, en nog wat plaatsen waar ik eigenlijk niemand ken. Dat komt nu vrijwel niet meer voor, maar dat komt volgens Martin door de manier waarop Apple zijn Mobile Me websites heeft opgezet, zoekmachines als Google vinden die niet.

En toch zag ik van de week een bezoeker in de USA die wel degelijk een bot van Google bleek te zijn. Die vindt mijn site dus toch, en wie weet levert dat straks weer exotische bezoekers op. Ik had twee weken terug ook twee weken twee bezoeken vanaf Taipei, maar ik realiseerde me al heel snel dat dat Robin en Chantal zijn geweest tijdens hun tussenlanding tijdens hun vlucht naar huis. De rest van de bezoekers zit allemaal verzameld op het kleine stukje van de kaart wat Nederland aangeeft, behalve die ene op de Filippijnen maar dat is Riet natuurlijk (of ikzelf).

Weinig opwindends dus te melden naar aanleiding van de statistieken, behalve dan natuurlijk de tienduizendste bezoeker. Wie gaat dat worden? Als iemand zich meld (wel met een schermafdrukje als bewijs) krijgt die een cadeautje.



Website van Willem en Riet