Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

ALIG op Leyte

ALIG_Hulpgoederen_Distriubutie_Isabelle


Even weer een update over de hulpacties van ALIG waarvoor de inzamelingen nog steeds in volle gang zijn. Vorige week is er dus weer een vrachtwagen vol met spullen vertrokken naar het eiland Leyte, naar het dorpje Isabelle wat ernstig is beschadigd door de supertyfoon. Met behulp van het gereedschap en alle spullen uit deze vrachtwagen zal daar eerst de school worden herbouwd waar het complete dak vanaf is gewaaid en de muren schade hebben opgelopen.

Afgelopen zondag heeft Maraia, de vriendin van Riet en voorzitster van de liefdadigheidstak van ALIG, het rampgebied bezocht. Ze is naar Cebu gevlogen en moest vandaar met een boot over varen naar Leyte, wat niet anders kon omdat het vliegveld van Tacloban nog steeds geen normale lijnvluchten kan afhandelen en volledig wordt gebruikt voor het invliegen van de hulpgoederen.

Maraia is drie dagen in het gebied rond Tacloban geweest samen met een medisch missie team. Ze heeft met eigen ogen kunnen zien hoe ernstig de schade in het gebied was en dat er nog steeds geen elektriciteit is. De missie werd geleid door een organisatie die Springboard heet; alle hulpgoederen die ALIG zelf heeft ingekocht zijn overhandigd aan de mensen van Springboard die ter plekke voor de distributie zorgen. Maraia heeft ook de school bezocht die herbouwd gaat worden, de Mahayag Elementary School,, en heeft dus zelf kunnen zien wat er allemaal moet gebeuren en wat ervoor nodig is. En uiteraard heeft ze gesprekken gevoerd met de hulpverleners ter plekke, en ook met de bewoners die hun dankbaarheid betoonden voor alles wat ALIG en de andere hulporganisaties voor hen doen.

Het laatste nieuwtje van ALIG is dat er in januari weer een delegatie naar Leyte gaat en het is de bedoeling dat Riet dan ook mee gaat. Deze bezoeken worden overigens door de leden van de delegatie helemaal uit eigen zak betaald, daar is dus geen cent van de donaties mee gemoeid.

Tenslotte vandaag een extra foto van de ALIG dames bij de kassa van een supermarkt...

ALIG_Inkopen



Website van Willem en Riet