Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Eerste dag van 2015

Kerstboom_2014


De feestdagen zitten er na vandaag op, en als eerste teken daarvan heeft Riet gisteren de kerstboom afgetuigd. Hij ligt nu in de voortuin te zieltogen, wachtend totdat jochies hem weg komen halen voor zijn laatste tocht naar de versnipperaar.

Wij hebben nog een paar dagen in Nederland voordat we aanstaande maandag weer terug gaan naar Manila, maar de voorbereidingen voor ons vertrek zijn al zachtjesaan begonnen. Vandaag heb ik ons transport geregeld naar Schiphol en dat geeft aan dat onze vakantie hier in Nederland op zijn einde loopt.

De eerste dag van het nieuwe jaar werd zoals gewoonlijk vrijwel helemaal besteed met bezoeken aan onze ouders waar we in beide gevallen vrijwel de hele rest van onze familie aantroffen. In allebei de gevallen was er een gezellig huisje vol en we waren in beide gevallen dus in één klap klaar met handen schudden en zoenen.

Het nieuwe jaar wordt voor ons bovenal een spannend jaar omdat dit ons laatste jaar op de Filipijnen zal gaan worden. Mijn contract loopt tot eind augustus en we hebben nog geen idee wat er daarna gaat gebeuren voor wat betreft een volgende baan en de locatie. Alles is op dit moment nog mogelijk en we moeten dus maar afwachten wat de toekomst in dat opzicht gaat brengen.

Tenslotte wensen Riet en ik onze familie en vrienden, in het Nederlands, Engels, Tagalog (de officiële taal op de Filipijnen), Russisch en Maleis


Gelukkig Nieuwjaar
Happy New Year
Manigong Bagong Taon
S Novym Godom
Selamat Tahun Baru



Website van Willem en Riet