Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Eigenwijs en dus geen prijs...

Schermafbeelding 2012-04-22 om 18.09.00

Gisteravond was het weer Quiz Night in de “Union Jack” en hoewel er voor mij wel een tafel was gereserveerd had ik geen team. Riet zit in Nederland en Mappet en Lab waren allebei niet op kantoor vandaag. Gelukkig was er animo genoeg dus het kostte vrijwel geen moeite om een paar andere collega’s op te trommelen.

De eerste die ik vroeg was mijn buurman op kantoor, Fairuz. Mijn collega Brian was op bezoek vanuit KL en het kwartet werd compleet gemaakt door Kail. Aangekomen in de pub bleek Mappet toch gekomen te zijn, en er waren nog drie collega’s die spontaan aanschoven. En zo hadden we dus in ons team een Nederlander, een Engelsman, een Maleisiër, een Chinees en vier Filippina’s. Dat moest wel goed komen dachten we.

En het kwam ook bijna goed. Bijna, want we eindigden weer op een tamelijk roemloze plaats als gedeelde vijfde, maar het moet gezegd dat de verschillen heel klein waren. Zo klein zelfs dat als we niet zo stronteigenwijs waren geweest om vier antwoorden te veranderen die we in eerste instantie goed hadden dan waren we zelfs als tweede geëindigd. Nou ja, volgende week weer een nieuwe kans...

Overigens zie je op de foto de Festival Supermall, gezien vanuit mijn hotelkamer. De “Union Jack” bevindt zich in het middengedeelte op de begane grond.



Website van Willem en Riet