Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Nog meer bezoek

ASB_en_Vivere

Onze beide bezoekers Leo en Marco zijn vanmorgen vroeg vertrokken, terug naar Nederland na hun vakantie van twee weken op de Filipijnen. Het betekende voor mij ook iets vroeger op dan normaal want aangezien hun vlucht om kwart voor negen zou vertrekken moesten we uiterlijk zes uur toch wel richting de luchthaven vertrekken. En aangezien Lito dan nog geen vervoer naar de Village heeft heb ik het eerste stukje moeten rijden tot aan het punt waar Lito op ons stond te wachten.

Het was trouwens even schrikken toen we daar aankwamen want normaal gesproken staat Lito dan al te wachten maar deze keer was hij er nog niet. Hij had weliswaar met een berichtje bevestigd dat hij er zou zijn, en dat is ook bij eerdere keren nooit mis gegaan maar je weet natuurlijk maar nooit. Gelukkig zagen we hem na een paar minuten al aan komen lopen en hoefde ik dus niet Plan B toe te passen, wat inhield dat ik zelf naar de luchthaven zou moeten rijden.

En tot mijn grote verbazing was het ondanks de verwachte ochtendspits buitengewoon rustig, zelfs op de rotonde waar ik gisteren nog wat oponthoud had. We konden overal zo doorrijden en Leo en Marco werden dan ook om tien voor half zeven al gedropt voor de vertrekhal waar we afscheid namen. Ikzelf werd daarna meteen door Lito naar mijn werk gebracht waar ik al op het onwaarschijnlijk vroege tijdstip van kwart voor zeven werd afgezet.

Twee gasten vertrokken maar de volgende stond al weer gereed want mijn baas Robbie is hier voor een bezoek van vier dagen. Hij overnacht ondanks ons aandringen niet bij ons maar hij verblijft in het Vivere Hotel wat vrijwel tegenover ons kantoor is gelegen. Hij wil ons niet tot last zijn zei hij, en de zaak betaalt toch. Nou ja, het is in ieder geval goed hem weer te zien want de laatste keer dat we elkaar zagen was vorig jaar in september dus we hebben de komende dagen heel wat bij te praten.

Op de foto zie je links ons kantoor en rechts het Vivere Hotel.


Website van Willem en Riet