Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Betalingsproblemen

Bancnetonline_down


Onze gasten, ik moet nu natuurlijk zeggen mijn gasten, Gillian en Heinrich, zijn vlak voor het middaguur vertrokken en zijn dus weer onderweg naar Perth in Australië. Hun korte bezoekje was een welkome afwisseling maar nu ze weer weg zijn zit ik dus weer in mijn eentje.

En nu ik me weer met alleen mijn eigen zaken moet bemoeien moet ik eerst maar eens een probleem op zien te lossen wat op dit moment dringend mijn aandacht verdiend en dat is het betalen van een aantal rekeningen. Er liggen er op dit moment drie die nodig betaald moeten worden maar er is een probleem met de online betalingssite die we daar normaal gesproken voor gebruiken, die is namelijk al drie dagen down.

Typisch weer zoiets wat je in een Westers land vrijwel nooit zal tegenkomen. Ja, sorry hoor, maar we hebben het hier over een betalingsdienst die door vrijwel alle banken hier gebruikt wordt voor online betalingen met je bankpas, en die doet het dan gewoon dagenlang niet? Hallo, is er iemand wakker daar?

Blijkbaar niet dus, en dat betekent gezien de uiterste betalingsdatum van de rekeningen dat ik hoognodig een alternatief moet gaan gebruiken. Gelukkig moet ik toch naar de bank voor mijn nieuwe bankpas, morgen maar gelijk doen anders sluiten ze straks onze telefoon nog af. Of erger nog, de kabel-tv...



Website van Willem en Riet