Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Goede Vrijdag

IndeTuin0007a

We zitten er de laatste dagen warmpjes bij, en dan bedoel ik letterlijk. Vandaag is het Goede Vrijdag en dus de tweede vrije dag van Holy Week. Riet en ik hadden eigenlijk geen echte plannen gemaakt maar we wilden eventueel wel even de stad in. Dat wilden we dan wel van het weer laten afhangen want als het zo warm zou worden als de afgelopen week dan zouden we het voor gezien houden en lekker in de tuin blijven zitten.

Nou, het bovenstaande plaatje maakt alles wel duidelijk denk ik. De foto is gemaakt om een uur of een ‘s middags en hoewel ik dapper in de ligstoel had plaats genomen om aan mijn kleurtje te werken had ik het vlak ervoor maar opgegeven. Het was simpelweg te heet in de volle zon. Gelukkig ligt ons terras altijd in de schaduw en het gemak van een zwembad in de tuin begin ik langzamerhand ook toch wel in te zien.

Dat de Holy Week hier echt een grootse gebeurtenis is wisten we al wel maar hoe groot bleek eigenlijk gistermiddag pas toen we wat boodschappen wilden gaan doen en een hapje gaan eten. Het grote winkelcentrum waar we naar toe wilden bleek totaal verlaten en hermetisch afgesloten, evenals het vlak bij onze Village gelegen Town Centre. Van de winkels wist ik het eigenlijk al wel want dat hadden mijn collega’s mij verteld. Riet weigerde echter in eerste instantie om het te geloven want, zei ze, zelfs met de Kerst is hier alles gewoon open. Helaas pindakaas! Maar gelukkig was niet alles dicht. McDonalds was open maar daar hoefden we niet eens gebruik van te maken want ook bij ons favoriete restaurant Outback konden we gelukkig terecht, en zo had ik dus gisteravond toch nog spareribs.

De Big Macs stonden overigens vandaag op het menu, en dat ging weer typisch op zijn Filippijns mis. Ik maakte gebruik van de McDrive en bestelde twee Big Macs, een Cheeseburger, een grote patat voor Riet en een ijsje voor mij. Het bestellen ging al niet lekker want ze snapten maar niet dat ik bij die drie burgers maar één patat wilde en helemaal geen frisdrank. Ik betaalde iets minder dan negen euro voor mijn hele bestelling en dacht dus dat ik het toch goed had uitgelegd.

Bij het volgende raampje kreeg ik echter naast de bestelde burgers een grote en twee kleine patat, twee grote cola en een kleine, en wat ik bedoeld had als een ijsje bleek een soort blauwe slush puppy te zijn waarin een stuk vanille ijs dreef. Het slotakkoord was de grote haar die Riet halverwege in haar Big Mac vond...



Website van Willem en Riet