Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Wat gaan we kijken?

DVDs


Een veelgestelde vraag hier in huis want een oud probleem heeft weer de kop opgestoken, we zitten weer zonder serie. En dat is eigenlijk al een probleem sinds we twee en een half jaar geleden uit Nederland zijn vertrokken want van de televisie, eerst in Maleisië en nu op de Filipijnen, moeten we het niet hebben.

We hebben weliswaar kabel tv maar eigenlijk ben ik de enige die daarvan profiteert. We hebben namelijk naast het volkomen waardeloze standaard pakket ook een HD pakket, maar daarin zitten hoofdzakelijk filmnetten en daarnaast Discovery Channel, National Geographic en het History Channel, en daar vindt Riet allemaal niks aan. Die wil series zien, en die zijn er ook wel maar de goeie series komen allemaal ’s avonds laat en op onregelmatige tijdstippen wat het erg lastig maakt om iets te volgen. Behalve de nieuwskanalen als CNN, BBC en Al Jazera kijkt Riet dan ook bijna niks van wat de kabel tv allemaal biedt.

We houden ons daarom al vanaf het begin bezig met het kijken van series, zoals ik al eens eerder heb geschreven. NCIS hebben we inmiddels al twee keer helemaal gezien (alle acht seizoenen), en hetzelfde geldt voor NCIS Los Angeles, Life Unexpected en House. Riet kijkt zelf daarnaast ook nog naar Grey’s Anatomy waar ik persoonlijk weinig aan vindt omdat ik na drie afleveringen al volkomen kwijt was wie er nou met wie van bil ging. Je mag hopen dat je nooit in zo’n ziekenhuis terecht komt, maar goed, ieder zijn meug. Zo heb ik voor mezelf de complete set van de X-Files en nog twee seizoenen Battlestar Galactica klaar staan maar die kijk ik alleen wanneer Riet er niet is.

Want we kijken toch het liefst gezellig samen, alleen staan we op dit moment helemaal droog. We hebben alles wat we samen leuk vinden dus al minstens twee keer gezien en hoewel er van veel van onze favoriete series allang nieuwe seizoenen zijn kunnen we die hier nergens krijgen. Bones bijvoorbeeld heeft naast de twee die we al hebben nog minstens zeven seizoenen waarmee we ons zouden kunnen vermaken maar die serie vindt je hier gewoon nergens. Hetzelfde geldt voor de tip die we hebben gekregen, Downtown Abbey is hier dus absoluut niet te koop.

Gelukkig kreeg ik van mijn broer voor mijn verjaardag het eerste seizoen van de Nederlandse serie Penoza, en Martin had op een disk de eerste negen afleveringen van Divorce gezet. Daar hebben we ons weer de nodige avonden mee kunnen amuseren maar voor de vervolgen daarop moeten we terug naar Nederland. De andere serie die mijn broer me cadeau had gedaan, Boardwalk Empire, vind ik persoonlijk een topper en ik heb dan ook meteen seizoen twee gekocht toen ik die hier zag, maar Riet vind er (zonder overigens ooit gekeken te hebben) niks aan.

Ja, en daar zitten we dan nu. Ik kan nog wel de nodige tijd vooruit maar voor Riet’s gading is er helemaal niks meer. Ze moet zich nu behelpen met spelletjes op haar iMac en haar twee iPads…



Website van Willem en Riet