Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Kerstversiering

Kerstversiering_2012_12_02_009a


Ik ben vanmorgen druk bezig geweest met het ophangen aan de voorgevel van kerststerren die Riet had gekocht in San Pedro. Het zag er fraai uit maar ’s avonds zie je er niet veel van want er zit in de sterren geen verlichting. We hadden dan ook al besloten dat lichtjes erbij helemaal mooi zou zijn. Gisteren had ik al een doosje meegenomen om te zien of het geschikte lichtjes waren om op te hangen en om te zien hoeveel doosjes we nodig hadden. Vanmorgen kocht ik twee doosjes erbij maar helaas bleek toen ik thuiskwam dat de lichtjes die ik had gekocht niet dezelfde waren als die ik gisteren had gekocht, en dat terwijl ze toch echt van dezelfde stapel kwamen. Riet besloot het heft zelf in handen te nemen. Ze kwam uit de tuin en zei, ″Ik ga me even omkleden en dan ga ik om een kerstboom″. Ik haastte me om mee te gaan en zo stonden we even later in de ″True Value″ (de lokale Gamma) van het Alabang Town Center.

De lichtjes waren het eerst aan de beurt, en deze keer zorgden we ervoor dat ze hetzelfde waren als die van gisteren want die kon je namelijk in serie aan elkaar koppelen. Het volgende was een kerstboom, en ook dat was snel geregeld. Het uitzoeken dan, want nadat ons exemplaar uit het magazijn was gehaald ging de doos in de winkel open en werd de boom door twee winkelbedienden helemaal in elkaar gezet om te zien of hij compleet was. Nadat dat was bevestigd werd de boom weer uit elkaar gehaald, in de doos terug gestopt en werd de doos vervolgens met zoveel plakband dichtgemaakt dat het wel leek of hij nooit meer open moest. We zijn inmiddels aan dat soort taferelen gewend dus wij kochten ondertussen nog wat accessoires, zoals ballen voor in de boom, slingers en een soort van kersttak voor boven de voordeur.

Thuis gekomen besloten we het optuigen van de boom uit te stellen tot later, eerst wilden we de verlichting ophangen. Het resultaat mag er zijn, de vele zweetdruppels van vandaag waren beslist de moeite waard. De kleur op de foto is niet vertekend want de lichtjes zijn inderdaad blauw. Zelfs Riet vindt het ″knus″, kun je nagaan…



Website van Willem en Riet