Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Vakantiefoto's

Indonesie_2013_06_20_0092a


Door al dat gedoe gisteren was ik nog nauwelijks toegekomen aan het bekijken van mijn vakantiefoto’s. Ik heb er bijna achttienhonderd gemaakt deze vakantie maar er moet natuurlijk nog geselecteerd worden en waar nodig bewerkt met Photoshop. Omdat ik tijdens de vakantie alleen mijn iPad bij me had heb ik de foto’s helemaal nog niet kunnen bekijken, alleen op het schermpje van de camera zelf maar dat is amper groter dan een postzegel.

Stom natuurlijk, er is een speciaal kabeltje te koop voor de iPad waarmee je de iPad aan je camera kunt koppelen en dan direct de foto’s overhevelen, maar zo’n kabeltje had ik niet. Ik dacht nog, ik koop er wel eentje als ik in Indonesië een Apple Store zie, maar dat viel tegen want de eerste Apple Store kwamen we pas tegen op Bali en uiteraard had die het bewuste kabeltje niet. Het deed me echt weer thuis voelen want het was precies als op de Filipijnen, „Sorry, we don’t have”…

Vandaag kon ik dus eindelijk mijn foto’s eens goed bekijken en ik moet zeggen dat het resultaat me niet mee viel. Of er iets mis is met mijn camera of dat ik verkeerde instellingen heb gebruikt, feit is dat er van de belichting niet veel klopt. Veel foto’s veel te donker en ook een groot deel veel te licht, en soms vanaf dezelfde plek genomen met dezelfde instellingen! En aangezien ik al een paar jaar fotografeer en dit soort problemen nog nooit heb gehad ben ik toch geneigd om te veronderstellen dat het de camera is. Waarmee ik overigens beslist niet wil zeggen dat die niet deugd maar dat het heel goed kan zijn dat deze camera ander instellingen vereist dan ik gewend ben, en dat moet ik dus zelf zien te verbeteren.

Gelukkig is er nog veel recht te zetten met de geweldige software die ik heb en zo op het eerste gezicht valt de schade dus mee. Het wordt wel veel werk want of je achttienhonderd foto’s zo kunt laden of dat je ze eerst allemaal moet bewerken om een beetje fatsoenlijk resultaat te krijgen scheelt natuurlijk nogal.

Affijn, ik weet wat ik te doen heb de komende dagen...



Website van Willem en Riet