Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Het zal toch niet...

Tuinhek_005a

Ik begin me nou toch een beetje zorgen te maken over het weer. Volgens de laatste berichten is er een tropische depressie aan het ontwikkelen op de Stille Oceaan die onze kant op komt, en niet zomaar onze kant maar recht over Luzon. Het kreng heeft inmiddels de naam “Glenda” gekregen, wint aan kracht en bereikt naar het zich laat aanzien aanstaande woensdag onze regio. En aanstaande woensdag is precies de dag dat ik naar Nederland hoop te vertrekken...

 
Zoals gewoonlijk zal “Glenda” zware buien en onweer brengen, en deze keer ook veel wind. Dat maakt de omstandigheden niet echt geschikt voor vliegverkeer en ik beng dan ook bang dat de luchthaven van Manila met name tijdens onweersbuien zal worden gesloten, en het enige wat ik kan doen is hopen dat dat niet net gebeurt als ik daar op mijn vlucht zit te wachten.
 
Dat zal overigens niet de eerste keer zijn dat me dat gebeurt. Toen we nog in Kuala Lumpur woonden bracht ik regelmatig een bezoek aan Manila en bij een van die bezoeken barstte er ook een enorm onweer los boven Manila net toen ik op mijn terugvlucht naar huis zat te wachten. Het vliegtuig landde uiteindelijk nog wel heel laat op de avond maar kon niet meer vertrekken en ik moest samen met alle andere passagiers een korte nacht doorbrengen in een hotel.
 
Dat zijn geen dingen waar je op zit te wachten maar ik houd er dus wel altijd rekening mee. Dat was toentertijd op Sakhalin al zo, ook daar hielden we de weerberichten angstvallig in de gaten als het tijdstip van vertrek naderde. Daar waren het sneeuwstormen die er some voor zorgden dat de luchthaven meerdere dagen potdicht zat, maar gelukkig hebben we dat zelf niet meegemaakt.
 
Het wordt de komende twee dagen dus afwachten wat het weer gaat doen. De afgelopen nacht was het in ieder geval al bal want om vier uur werd ik wakker van een enorme onweersbui recht boven Alabang. De regen kletterde zo hard op het dak dat ik niet meer in slaap kon komen van de herrie en de hevige onweersklappen hielpen ook niet echt. Gelukkig duurt zoiets nooit lang en met een half uur was het al weer over.
 
Als dit een voorproefje was staat ons nog wat te wachten de komende dagen...


Website van Willem en Riet